ZENICA

Džeko: Moramo pokazati ono što se očekuje od nas!

PRESS KONFERENCIJA

Nakon selektora Faruka Hadžibegića medijima se obratio Edin Džeko.

Bh. tim je do sada u svim međusobnim duelima bio bolji od Luksemburga, na pitanje da li će tako biti i sutra Džeko je odgovorio:

„Dosadašnji učinak protiv Luksemburga nam ništa ne znači, svaka utakmica je drugačija. Prije par mjeseci smo govorili o tome da ovo nije Luksemburg od prije desetak godina, a to su pokazali zadnjim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, ali mi smo spremni. Očekuje nas bitna utakmica u kojoj moramo pobijediti i osvojiti nova tri boda. Još uvijek je sve otvoreno.“

Džeko je još dodao:

„Kad pogledate naš raspored igrali smo tri utakmice sa tri najbolja protivnika u grupi, očekivali smo barem bod više koji bi oduzeo Slovacima dva. Treba obratiti pažnju i na to da nam je nedostajalo par bitnih igrača. Sigurno da je ova sutrašnja utakmica ključna. Zadnje kvalifikacije su bile dobre za mlade igrače, da uđu u ekipu i steknu iskustvo igranja za nacionalni tim. Od njih se očekuje da uskoro budu nosioci igre. Zadnjih godina smo dobili dosta mladih igrača koji mogu biti bitni za budućnost, posebno na pozicijama gdje smo bili deficitarni. Na nama iskusnijim je da im pomognemo, ali svi treba da pokažu kvalitet na terenu. Cijenimo i respektujemo protivnika, ali igramo pred našim navijačima i moramo da pokažemo ono što se očekuje od nas.“

"Ako ćemo se zabrinuti poslije tri utakmice, onda ne treba ni da igramo. Igrali smo tri utakmice s tri najbolja protivnika u grupi. Imamo tri boda, očekivali smo više, bar jedan bod više, koji bi na neki način oduzeo Slovacima dva, ali treba da pogledamo isto tako da u prve dvije utakmice je falilo dosta naših glavnih igrača. Treba na sve obratiti pažnju. Po meni, situacija nije zabrinjavajuća, još uvijek je sve otvoreno i još uvijek je sve u našim rukama. Zavisi od nas kakve ćemo rezultate praviti u narednim utakmicama, ali sigurno da je sutra utakmica ključna", istakao je kapiten. 

VEZANE VIJESTI

ŠKOTSKA

Asmir Begović na meti slavnog kluba, trebao bi zamijeniti čuvenog Joe Harta

FRANCUSKA

Pjanić blizu povratka u Evropu?!

SLOVENIJA

Luka Menalo sa Celjem postao prvak Slovenije

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori