CRNA GORA

Sramotna izjava Dejana Savićevića o pokojnom Ivici Osimu

PREDSJEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA CG

Dejan Savićević predsjednik je Nogometnog saveza Crne Gore, ali proslavio se kao nogometaš Crvene zvezde i jedan od ključnih igrača prilikom osvajanja europskog naslova tog kluba 1991. Kasnije je briljirao u Milanu, s kojim je također osvojio Ligu prvaka.

U intervjuu za Mondo otkrio je i detalje sukoba s pokojnim Ivicom Osimom. Kada je Savićević bio u naponu snage, tokom SP-a u Italiji 1990., tadašnji selektor Jugoslavije forsirao je 11 godina starijeg Safeta Sušića. Zbog toga su se posvađali i nisu govorili.

"Safeta Sušića sam stavio u idealnu momčad igrača s kojima sam igrao. To je najbolji odgovor svima koji misle da je moj sukob s Osimom i želja da igram bila izraz nepoštovanja prema Papetu Sušiću. Ako ga stavljam u svojih Top 11, znači da ga iznimno cijenim i smatram jednim od najboljih igrača s ovih prostora. Ali, '90. sam bio bolji od njega. Na Svjetskom prvenstvu u Italiji on je imao 35 godina, a ja 24", prisjeća se Savićević i otkriva:

"Osimu sam oprostio i pokajao se zbog toga. Bato Bulatović me je nagovorio da odemo zajedno na večeru nakon finala Kupa prvaka u Ateni 1994. Osim je tada vodio Panathinaikos, poklonio sam i dres njegovom sinu i uspostavili smo korektan odnos. Ali, onda mi se smučio kada je izjavio da ga je Arkan pritiskao da me forsira u reprezentaciji Jugoslavije. To je najveća glupost koju sam čuo u životu i ne mogu si oprostiti što sam poslušao Batinu molbu."

 

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

FK Željezničar: Protiv Radnika svi na ”Grbavicu” za Ivicu Osima

ZA SVE OKRIVILI MEDIJE

NSBiH UZVRAĆA UDARAC: Ivica Osim ostaje počasni predsjednik NSBiH!

OGLASIO SE BAKIR

Bakir Izetbegović: Ivica Osim nije zaslužio ovakav odnos NS BiH

PROSLAVLJENI TRENER

Halilhodžić o isključenju Osima: To je licemjerje, nepoštivanje...

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori