PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski na prepunoj Grbavici slavio protiv Željezničara!

PLEMIĆI BOLJI OD ŽELJE

Nogometaši Zrinjskog su u derbi susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu pobijedili ekipu Željezničara sa 1:0. 

Aktuelni prvak BiH je golom Tičinovića u 30. minuti došao do pobjede na Grbavici i revanširao se Željezničaru za poraz iz prvog njihovog duela u ovoj sezoni te pretekao dojučerašnjeg lidera na tabeli od kojeg ima i dvije utakmice manje.

Obje ekipe u lijepom ambijentu pokazale su borbenu i dinamičnu igru, a gosti iz Mostara uspjeli su iskoristiti jednu priliku i odnijeti bodove sa Grbavice.

U 30, minuti Tičinović je iskoristio grešku Beće koji mu je praktično poklonio loptu i sa 18 metara preciznim udarcem zatresao mrežu.

Minutu prije toga Željezničar je tražio kazneni udarac reklamirajući igranje rukom, ali sudija Peljto nije reagirao što je izazvalo veliki revolt igrača domaćeg tima, ali i na tribinama. 

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Željezničar je imao u 38. minuti preko Santosa koji je istrčao kontranapad i izašao sam pred Čondrića, ali je golman Zrinjskog odličnom intervencijom spasio gol.

U posljednjoj minuti Hodžić je šutirao sa 25 metara, svi su vidjeli loptu u golu, ali je ipak pogodio samo vanjsku stranu mreže.

Štilić je u 59. minuti promašio nemoguće i propustio idealnu priliku da svojoj ekipi donese izjednačenje. Hodžić je ukrao loptu golmanu Čindriću i nesebično uposlio usamljenog Štilića koji se dugo namještao i sa desetak metara pogodio prečku nebranjenog gola.

Čondrić je i u 77. dobro intervenirao nakon udarca Amoaha i jedan je od najzaslužnijih što je Zrinjski sa Grbavice odnio tri boda.

Posljednju priliku za izjednačenje imao je Vego u 88. minuti, ali je sa 13 metara šutirao preko gola.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Sjajna igra Želje i rutinska pobjeda nad Tuzlom

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

GRBAVICA

Željezničar imenovao Dinu Đurbuzovića za novog trenera ekipe

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori