MOSTAR

Ovo su riječi Sergeja Jakirovića nakon velikog trijumfa!

TVORAC MODERNOG ZRINJSKOG

Nakon velike pobjede nad Slovanom u Mostaru medijima se obratio trener Plemića Sergej Jakirović.

"Čestitam svim momcima koji su danas odigrali. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, da smo dominirali u svim segmentima igre, da nam je u prvom poluvremenu slavio gol, ja bih čak rekao i dva. Imali smo nekoliko otvorenih udaraca sa 16 metara, zatim šansa Kamenara", kazao je Jakirović te dodao:

"Nastavili smo u drugom poluvremenu isto. Mislili smo da će nas staviti više pritisak, ali smo izdominirali. Ovaj gol je nagrada za pristup kroz cijelu utakmicu."

Zrinjski je promašio zaista velik broj šansi:

"To tako u fudbalu obično biva. Naravno, to ti je u podsvijeti. Tražio sam još odlučniji nastup u drugom poluvremenu, nastavili smo isto i zasluženo pobijedili", kaže trener Plemića na dodaje:

"Dobro smo ih analizirali. Ja i moje kolege smo pogledali sigurno pet utakmica, s Dinamo Batumijem, Ferencvarosom, Olympiacosom. Njima više paše kad igraju s na papiru boljim protivnicima, mada smo ih mi ganjali, forsirali koliko smo mogli na ovom sparnom vremenu. Sigurno da je analiza ta i momčad koja se dobro pripremila, ali ovo je samo prvo poluvrijeme, čeka nas revanš."

Zrinjski iz utakmice u utakmicu u Evropi sve bolji:

"Očekivano, jer ova momčad, ne mogu reći da mi sad prštimo od iskustva, pa zajedno i na čelu sa mnom. Sedma utakmica, igramo sve bolje i bolje. Što je i normalno, kako pobjeđuješ imaš samopouzdanje i onda možeš na evropskom nivou parirati dobro."

Što se tiče revanša, Jakirović kaže:

"Nešto smo pripremali, naravno naslonit ćemo se na ovu utakmicu. Imamo prednost, tamo očekujemo puno veći pritisak domaćina uz pun stadion. Nadam se da ćemo dobro reagovati i da ćemo se uspjeti plasirati u Konferencijsku ligu."

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTARSKI DERBI

KO ĆE SLAVITI U MOSTARU? Danas veliki mostarski derbi!

MOSTAR

Navijačima Veleža zabranjen dolazak na mostarski derbi protiv Zrinjskog

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori