U CRNOJ GORI

BHFudbal.ba ga najavljivao kao budućeg Zmaja, a danas je zasjao punim sjajem

AJDIN BRKIĆ

U19 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Podgorici 1:1 u prijateljskoj utakmici protiv odgovarajuće selekcije Crne Gore.

Prva je do vodstva stigla naša selekcija preko Karamana u 40. minuti. Uslijedio je ekspresan odgovor Crne Gore preko Nikolića i do kraja nismo vidjeli golove.

Nismo ih vidjeli ponajviše zahvaljujući sjajnom golmanu Slobode, Ajdinu Brkiću, koji je u nekoliko navrata spasio gol naše selekcije i sačuvao neriješen rezultat.

BHFudbal.ba njegov kvalitet prepoznao je još početkom prošle godine dok je branio u Akademiji FK Sarajevo, kada smo ga najavili kao novu jedinicu Zmajeva i čini se da nimalo nismo pogriješili.

AKADEMIJA FK SARAJEVO I ASMIR BEGOVIĆ RAĐAJU NOVU 'JEDINICU' ZMAJEVA?

Odmah po završetku utakmice u Podgorici, javio se za naš portal i nije mogao sakriti emocije.

"A šta da vam kažem? Presretan sam zbog debija u reprezentaciji. Dugo vremena će trebati da se utisci slegnu", rekao nam je Ajdin i dodao:

"Ostaje žal za primljenim pogotkom, ali kako za sve nas, tako i za mene, ovo je jedno jako veliko i vrijedno iskustvo. Nadam se da je ovo samo početak i da ću i u budućnosti zaslužiti priliku da branim boje svoje domovine."

Podsjetimo, Ajdin je ljetos prešai iz Sarajeva u Slobodu, a na golu juniorske ekipe Tušnja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone stajao 21 put u 22 kola i na osam utakmica je sačuvao mrežu netaknutom.

Njegova Sloboda nalazi se na četvrtoj poziciji u U19 Premijer ligi naše zemlje, s pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom i Borcem (uz utakmicu manje), odnosno tri za Zrinjskim.

"Plasman na tabeli je mogao biti i bolji, ali zadovoljan sam kako plasmanom tako i svojim partijama. O tituli ne razmišljamo, ali sve je moguće do kraja. Što se mene lično tiče, naravno, uvijek može bolje, ali na svakom treningu dajem 200% od sebe kako bih napredovao i nagrađen sam ovim pozivom u reprezentaciju".

Ne razmišlja mnogo unaprijed.

"Fokus je da se završi ova sezona za Slobodom. Već za dva dana u Tuzlu nam dolazi Široki Brijeg i cilj je pobjeda", rekao nam je za kraj Ajdin Brkić.

VEZANE VIJESTI

U21 BIH

Selektor Igor Janković objavio spisak igrača za meč protiv S. Makedonije!

BEOGRAD

Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH!

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PRVI SPISAK BARBAREZA

Barbarez: Stevanović je trebao biti pozvan, ali frustriran je!

SARAJEVO

Barbarez objavio spisak za Italiju i Englesku!

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori