GRAZ

Ivica Osim više od 20 dana ne može ustati iz kreveta

IMA PROBLEM SA KOLJENOM

Naš proslavljeni stručnjak Ivica Osim (78), koji je (o)stavio dubok pečat na evropski fudbal, već više od 20 dana ne može sam ustati iz kreveta. 

To je za Dnevni avaz jučer iz Graza potvrdila njegova supruga Asima.

– Ivica trenutno nije ni za kakav razgovor, ni za dobar dan, ono što se kaže – rekla nam je Asima Osim te potom upitala:

– A šta je to aktuelno da vam treba on?

Na našu konstataciju da smo od neponovljivog Švabe željeli čuti nešto pametno u ovim teškim vremenima, ljubazna Ivicina supruga dodaje:

– Možda neki drugi put. Dok mu to koljeno, ako je to ikako moguće, bude bolje. Čim ga ono boli, onda ga boli sve. A trenutno ga baš boli. Bili smo i u bolnici, jer je imao povišenu temperaturu, 39 stepeni, koljeno je strašno oteklo. Pitali smo njegovog ortopeda koji je u izolaciji šta da radimo. On je prije dvije godine, također, obavio intervenciju na tom koljenu.Podsjeća da je tada konstatirano da se ipak radi o gihtu, premda se profesor prvobitno prepao da to nije bakterija.

– I sad mu je ta noga, odnosno koljeno ponovo oteklo. Više od 20 dana nije stao na noge, tako da je sada sve na Seletu (mlađi sin, op. a.) i meni. Moramo ga nositi. Ne znam koliko će sve ovo trajati – dodaje Asima Osim.

Legendarni Švabo je u bolnici dobio, kako kaže njegova supruga, jake lijekove zbog bolova.

– Uglavnom, čuvam ih kad pođe spavati… Koliko će ovo trajati – ne znam, ali jako smo zabrinuti. Zbog bolova je i strašno nervozan. Osim svega ovoga, i ove muke s pandemijom. Ne zna čovjek ni gdje je ni šta je, Bože me sačuvaj. Ne zna se ni koliko će ovo s pandemijom trajati. Žao mi je zbog svega, žao mi je mog Švabe, omladine, svakoga – ističe Asima Osim.

Porodica Osim, inače, već više od godinu i po živi u Gracu.

– Austrijski kancelar Sebastian Kurz je rekao da svi ove godine zaboravimo na putovanja za vrijeme godišnjih odmore. Eventualno u Austriji, ništa dalje. I ovdje je strašno, ali ja non-stop pratim vijesti iz Bosne. Sele mi stalno govori, ”pa dobro, mama, ti stalno gledaš vijesti iz BiH, kao da ne živiš ovdje”. A ovdašnje vijesti te ne interesiraju – kaže Asima Osim.

Švabo je non-stop, prije pandemije koronavirusa, govorio supruzi Asimi idemo u Sarajevo.

– Samo što nismo krenuli, mrvica je trebala… On non-stop govori haj’mo kući. Pa mu Sele kaže kako će se popeti na treći sprat. A Švabo mu odgovara: ”Neko će me popeti.” I, eto, sad nam se desi i ovo. Ne znam šta bi bilo da smo došli, jer i ovdje se sada sve završava preko telefona. Ljekari vam dođu u kuću – prenosi Asima, a piše avaz.ba.

VEZANE VIJESTI

JAPAN

Legendarni Ivica Osim dobio statuu u Japanu

SARAJEVO

Ivica Osim dobio Bulevar u svom voljenom Sarajevu

CRNA GORA

Sramotna izjava Dejana Savićevića o pokojnom Ivici Osimu

SARAJEVO

Odbijen prijedlog da Ivica Osim dobije Bulevar u Sarajevu

GRBAVICA

ON JE TO ZASLUŽIO: Postavljena ploča s kultnim govorom Ivice Osima

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori