PET GOLOVA, DVA PENALA...

FENOMENALAN MEČ NA OTOCI: Olimpik preokretom do tri boda!

PRVI TRIJUMF SLAVKA PETROVIĆA

Olimpik je u susretu 16. kola M:tel Premijer lige BiH na Otoci ugostio Tuzla siti i savladao ga nakon velikog preokreta s 3:2. Dva puta je domaći tim gubio, ali se uspio vraćati i na kraju doći do vrijedne pobjede.

Prvi gol pao je već u 3. minuti. Adnan Džafić je fenomenalno šutirao s distance i pogodio rašlje za vodstvo gostiju. Izjednačenje već u 5. minuti. Sviran je penal za Olimpik, koji u gol za poravnanje pretvara kapiten Adnan Osmanović.

Tuzla siti je krenuo po novi gol. Huso Karjašević je snažno šutirao u 21. minuti, ali brani golman Olimpika Adnan Hadžić. Badara Bađi (Badji) je u 42. minuti buo u sjajnoj šansi, ali ponovo se ističe Hadžić.

Stopostotna prilika za goste u 49. minuti. Mirsad Ramić je izašao jedan na jedan s Hadžićem, ali je izblokiran u posljednji čas.

Tuzla sitiju se dominacija isplatila u 58. minuti. Bađi je šutirao i uz dosta sreće pogodio mrežu Olimpika za novo vodstvo gostiju. Mogao je Olimpik do novog poravnanja u 61. minuti. Branko Ojdanić je šutira golavom, ali Nevres Fejzić odlično brani, piše Avaz.

Gosti prijete minut kasnije preko Ivana Kostića, čiji udarac glavom ide za malo pred gola. Olimpik dolazi do izjednačenja u 78. minuti. Samo što je ušao Aladin Šišić glavom pogađa za 2:2.

Ponovo je Šišić bio u šansi u 82. minuti, ali je sada bio za malo neprecizan. A onda novi penal za Olimpik u 85. minuti. Osmanović ponovo preuzima odgovornost i pogađa za potpuni preokret. I jedni i drugi meč su okončali s igračem manje. Kod gostiju je isključen Bađi, a kod domaćih Kruz (Cruz).

Olimpik je tako došao do treće pobjede, dok je Tuzla siti pretrpio šesti poraz.

VEZANE VIJESTI

KONJIC

Tuzla i Igman gurnuli Želju na predznanje mjesto!

KUP NACIJA

Bivši igrač Tuzla Cityja proglašen najboljim strijelcem Afričkog kupa nacija

1/8 FINALA

Velež bio na koljenima, a onda se ukazao Haskić

1/8 FINALA

Okršaj Veleža i Tuzla Cityja u Mostaru

KONJIC

Igman savladao Tuzla City i pobjegao iz zone ispadanja

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori