EVROPSKA LIGA

Mladen Žižović: Zrinjski je kvalitetnija momčad od Differdangea

ŽIŽOVIĆ: SVE JE DO NAS

Europsku premijeru za ovu godinu HŠK Zrinjski imat će u četvrtak u 20 sati protiv Differdangea iz Luksemburga.

Nogometaši Zrinjskog nisu najbolje otvorili novu sezonu Premijer lige BiH, a loš utisak s početka prvenstva "Plemići" se nadaju ispraviti u prvom europskom nastupu ove sezone protiv momčadi Differdangea iz Luksemburga.

- Očekuje nas ekipa iz Luksemburga koja je osigurala u ovoj sezoni svega jednu utakmicu, izgubila je 3:1 prošlog vikenda. Mi smo odigrali pet utakmica i što se toga tiče u određenoj smo prednosti. Smatram da smo kvalitetniji tim i mislim da će sve ovisiti od nas. Ako mi budemo rastrčani i efikasni, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje - najavio je trener Zrinjskog Mladen Žižović utakmicu pretkola Europske lige koja se igra u četvrtak u Mostaru. 

Dodao je kako njegova momčad nije bila u "dobrom ritmu" u prvih pet kola u kojima je Zrinjski upisao dvije pobjede, dva poraza i jedan remu, uz svega dva postignuta gola, te da se kao rezultat toga stvorila "klima nepovjerenja" prema igračima i stožeru. - Bez obzira što u nekim utakmicama nismo došli do bodova, smatram kako smo u određenim trenucima bili onakvi kakvi trebamo biti, a to je rastrčani, agresivni, s visokim presingom i da iz takvih situacija dođemo u šanse za gol. U pet utakmica imali smo više od 70 utakmica prema golu, fali nam realizacija i malo više golova kako bi ekipa izašla iz psihološkog pritiska - ustvrdio je Žižović, prenosi Fena.

Kada je u pitanju igrački kadar na koji računa u sutrašnjoj utakmici, Žižović je kazao kako neće biti nekih dramatičnih poteza s njegove strane, istaknuvši da su moguća neka osvježenja u momčadi s obzirom da polovica igrača nije prošla adekvatne pripreme. U prvom pretkolu Europske lige igrat će se samo jedna utakmica, i to na praznom stadionu bez prisustva gledatelja. Utakmica počinje u 20 sati uz izravan televizijski prijenos na kanalu Arenasport. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

MOSTAR

ZRINJSKI U FINALU: Četvrti iz lige ide u Evropu!

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori