MUP ZDK

MUP ZDK objavio važne upute za dan utakmice BiH – Ukrajina

SAOPŠENJE MUP ZDK

MUP ZDK uoči utakmice BiH - Ukrajina izdao saopštenje koje vam prenosimo u cijelosti.

- Dana 21.03.2024. godine, sa početkom u 20,45 sati, na stadionu Bilino Polje u Zenici, bit će odigrana međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

U okviru priprema za obezbjeđenje navedene utakmice, na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formiran je Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti policijskih službenika prilikom poduzimanja mjera operativnog, fizičkog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja.

S tim u vezi, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju ovog značajnog sportskog događaja, kako bi se isti održao u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti navijača, stručnog osoblja i gostiju. U fazi vršenja priprema, održani su sastanci Štaba, formiranog za koordiniranje i nadziranje svih aktivnosti koje se poduzimaju, na kojim se prati realizacija i provođenje konkretnih zadataka i naloženih obaveza nosilaca zadataka iz sačinjenih planova obezbjeđenja. Kako je predviđeno, pored mjera fizičkog obezbjeđenja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmica.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa odredbama Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje. U cilju dosljedne primjene navedenih zakonskih odredbi, prvenstveno kada su u pitanju nedozvoljeni predmeti i protivpravna ponašanja, podsjećamo navijače na odredbe Člana 4. Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su definisani svi prekršaji iz naznačenog Zakona, opisane protivpravne radnje i ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, te sankcije za utvrđene prekršaje.

Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion:

  • bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje,

  • pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl.) i

  • alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Na ulazima u stadion, vršit će se detaljan pregled svih lica radi sprječavanja unošenja u stadion nedozvoljenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion.

Podsjećamo navijače na njihovu obavezu da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih lica.

Dana 21.03.2024. godine u vremenu od 17,00 sati do okončanja aktivnosti na obezbjeđenju nogometne utakmice predviđena je izmjena režima saobraćaja u određenim ulicama oko stadiona Bilino polje i to kako slijedi:

-Ulicom Nikole Tesle izmjenom režima saobraćaja obustavlja se saobraćaj na raskrsnici ulica Nikole Tesle-Aska Borića i na raskrsnici ulica Juraja Neidharta -Aska Borića

-Ulicom Velikog sudije Građeše izmjenom režima saobraćaja obustavlja se saobraćaj smjerom kretanja od ulice Zmaja od Bosne u pravcu ulice Aska Borića, a omogućava se saobraćaj iz pravca ulice Aska Borića u pravcu parking prostora u neposrednoj blizini BP "Ti-oil"

-Ulicom Bulevar kulina Bana obustavlja se saobraćaj od raskrsnice ulica Školska-Aleja Šehida do raskrsnice ulica Bulevar kulina Bana-Bulevar Kralja Tvrtka I

-Ulicom Aska Borića od raskrsnice sa ulicom Adolfa Goldbergera do raskrsnice ulica Aska Borića-Masarykova

S tim u vezi, pozivamo učesnike u saobraćaju da poštuju navedenu izmjenu režima saobraćaja i naredbe policijskih službenika, te koriste druge alternativne ulice.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona takođe poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama, kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

VEZANE VIJESTI

ŠKOTSKA

Asmir Begović na meti slavnog kluba, trebao bi zamijeniti čuvenog Joe Harta

FRANCUSKA

Pjanić blizu povratka u Evropu?!

SLOVENIJA

Luka Menalo sa Celjem postao prvak Slovenije

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori