VJERA

Igrač Real Madrida postao musliman zbog lijepe Srbijanke

BIVŠI IGRAČ REALA

Nekadašnji fudbaler rezervnog tima Real Madrida Jota Peleteiro promijenio je vjeru zbog žene iz Srbije.

Jota je tokom karijere nastupao za brojne poznate klubove poput Celte, gdje je prošao mlađe kategorije, preko B tima Reala, Eibara, Brentforda, Birminghama i Aston Ville do Alavesa.

U Španiji se fudbaler rođen u Pobra da Karaminjalu i penzionisao 2021. godine, a španski AS piše da je sada prešao u islam. On se na taj korak odlučio zbog sadašnje partnerice Ajle Etemović, manekenke iz Novog Pazara sa kojom je uplovio u vezu.

„Uvijek sam imao zamisao da ostavim trag na Zemlji. Da budem primjer i pokušam da učinim svijet boljim mjestom“, rekao je bivši fudbaler prije nekoliko dana za ABC.

Istom prilikom nije spomenuo da je riječ o promjeni vjere, dok su mu prijatelj, Faisal Buresli iz Kuvajta, i brojni drugi iz islamske zajednice poželjeli sreću.

Jotina nekadašnja žena Jessica Bueno je “zabrinuta zbog toga kako će njegovo novo religijsko opredjeljenje uticati na njihovo dvoje djece”.

Srbijanska manekenka je u međuvremenu izbrisala svoj nalog na društvenim mrežama, a poznato je da su njih dvoje javno u vezi od oktobra prošle godine.

Španski mediji pišu da je Peleteiro još prije dva mjeseca saopštio nekadašnjoj supruzi i djeci svoju odluku.

Uz Novopazarku, veliki dio razloga za takvu odluku je upravo spomenuti Buresli, sa kojim je Jota upoznao islam i običaje dok je poslom bio u Kuvajtu i okolnim zemljama, prenosi N1.

Etemović je rođena 1991. godine i bavi se manekenstvom dugo, a radila je u nekim od najvećih modnih centara poput Milana ili Pariza i Njujorka.

Za lijepu plavušu iz Sandžaka se pisalo i da živi u Holandiji, u Amsterdamu.

VEZANE VIJESTI

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

ŠPANIJA

Mbappe je odbio ‘najveću ponudu u historiji fudbala’

ŠPANIJA

Marca: Mbappe je potpisao za Real

ŠPANIJA

Bomba' iz Pariza: Mbappe odlazi u Real Madrid!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori