NJEMAČKA

Njemačka druga liga gledanija od Bundeslige

DRUGI RANG GLEDANIJI

Prvi put utakmice drugog razreda njemačkog nogometa (2.Bundesliga) privukle su više gledatelja na stadione nego utakmice elitnog razreda njemačkog nogometa (Bundesliga).

Prema pisanju časopisa Kicker, devet utakmica 22. kola 2.Bundeslige na tribinama je pratilo 284.643 gledatelja, dok je devet prvoligaških utakmica pratilo 261.099 navijača.

Najgledanija utakmica proteklog kola bio je ogled iz donjeg doma druge njemačke lige, Schalke - Wehen Wiesbaden koji je pratilo 60.542 gledatelja, dok je na drugom mjestu drugoligaški okršaj berlinske Herthe i Magdeburga koji je s tribina Olimpijskog stadiona pratilo 52.652 gledatelja. Najgledanija utakmice prve lige bio je dvoboj Kolna i Werdera koji je pratilo 50.000.

Jedan od razloga ovih brojki je i činjenica da su bundesligaški divovi Borussia Dortmund i Bayern Munchen igrali u gostima.

No, po prosječnoj gledanosti Bundesliga je ispred s prosjekom od 39.068 gledatelja u usporedbi sa 28.358 gledatelja u 2. ligi.

Rekordan broj gledatelja na utakmicama Bundeslige bio je u 33. kolu sezone 2009/10. kada je utakmice pratilo 485.210 gledatelja. Rekordna gledanost druge lige zabilježena je u šestom kolu ove sezone sa 297.163 gledatelja, prenosi Hina.

VEZANE VIJESTI

NJEMAČKA

Bayer Leverkusen prvi put u historiji prvak Njemačke

NJEMAČKA

Njemački mediji tvrde da Demirović pravi transfer karijere

NJEMAČKA

Ermedin Demirović radi čuda u Bundesligi!

NJEMAČKA

Demirović protiv Leipziga postigao gol za pamćenje!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori