NSBiH

Klubovi Premijer lige BiH upoznati s kriterijima za licenciranje

SEMINAR ZA KLUBOVE

Danas je u sjedištu NS/FS BiH održan seminar o licenciranju klubova koji je obradio tematiku vezanu za finansijski kriterij klubova, aplikante za učešće u UEFA i domaćim takmičenjima za sezonu 2024/25.

Seminaru su prisustvovali ovlašteni predstavnici svih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine, eksperti iz oblasti finansija, članovi Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH.

U prvom dijelu seminara je održana prezentacija iz oblasti finansija, a nakon toga i otvorena radionica sa praktičnim primjerima iz prakse u radu sa klubova iz prethodni sezona licenciranja.

Finansijski kriterij u postupku licenciranja klubova je najzahtjevniji, te je zbog toga i posebno organizovan.

Stručnjaci iz oblasti finansija su pripremili veoma kvalitetnu prezentaciju o usvojenom modelu za popunjavanje tabela i dostavi dokumentacije putem "MyComet" sistema u narednom periodu. Seminar je u drugom dijelu imao i interaktivnu radionicu, na kojoj su aktivno učestvovali svi učesnici seminara.

Generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić je izjavio:

"Današnji seminar predstavlja važan korak u pripremi klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine za sljedeću sezonu. Finansijski službenici svih klubova imali su priliku da se detaljno upoznaju sa finansijskim kriterijima neophodnim za proces licenciranja za sezonu 2024/25. kako za UEFA-ina takmičenja, tako i za domaća takmičenja.

Predstavnicima klubova su pružene smjernice i objašnjenja o svim zahtjevima koje će morati ispuniti kako bi obezbijedili licencu. Permanentna komunikacija svih zainteresovanih učesnika u procesu licenciranja je pokazala koliko je bitna razmjena informacija u ovom periodu.

Vjerujem da su i predstavnici naših klubova nakon današnjeg seminara dobili potpunu informaciju o budućim aktivnostima sa jasno definisanim rokovima za ispunjavanje obaveza, prenosi Radio Sarajevo.

Proces licenciranja iz godine u godinu postaje sve zahtjevniji i kompleksniji zadatak. Uvjeren sam da će ga svi naši klubovi - aplikanti uspješno realizovati u narednom periodu“, stoji u saopštenju NFSBiH.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

BANJA LUKA

BORAC NA PLUS DEVET: Banjalučani slavili protiv Tuzle!

Bi

Premijer liga Bosne i Hercegovine mijenja ime, evo kako će se od sada zvati

ROĐENI U TURSKOJ

Predstavnici FK Velež održali sastanak sa predstavnicima Antalye

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori