SKADAR

Svećenici iz BiH u polufinalu EP u malom fudbalu

SVEĆENICI IGRAJU FUTSAL

Albanski grad Skadar domaćin je 16. Evropskog prvenstva za svećenike u malom fudbalu koje se igra od 5. do 9. februara a nakon prvog dana takmičenja koje je održano u utorak, 6. februara, svećenici iz BiH osigurali su prolaz u polufinale.

Evropsko prvenstvo za svećenike otvoreno je u ponedjeljak, 5. februara, kada su se prezbiteri iz 17 zemalja, njih oko 230, okupili u skadarskoj katedrali sv. Stjepana Prvomučenika na misi koju je predslavio nadbiskup metropolit skadarski mons. Angelo Massafra, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA).

Drugi dan bio je rezervisan za odigravanja utakmica. Timovi su bili podijeljeni u pet grupa, a svećenici iz BiH bili su smješteni u prvoj zajedno s reprezentacijom Austrije i Bjelorusije. Nakon dvije pobjede (BiH-Austrija 7:0 i BiH-Bjelorusija 11:0) u četvrtfinalu snage su odmjerili s ekipom Slovačke koju su u zanimljivoj utakmici pobijedili s 3:2.

Vrijedi spomenuti kako svećeničku fudbalsku reprezentaciju BiH pod trenerskim vodstvom Mate Neretljaka predstavljaju: fra Nikola Pejčin, don Dražen Kustura, fra Ivica Tomas, fra Nikica Tomas, don Vladimir Pranjić, fra Mario Jelić, fra Bojan Martinović, fra Ivan Tučić, don Stjepan Didak, fra Ivan Stanić, fra Jure Šekerija, don Josip Papak, don Ljubo Zadrić i fra Josip Tomas.

Završnica će se odigrati u četvrtak, 8. februara, a u polufinale su se uz BiH plasirale i Hrvatska, Poljska i Portugal.

VEZANE VIJESTI

FUTSAL

NJEMU NIJE MJESTO U SPORTU: Trener udarao dječaka!

VIŠIĆI/ČAPLJINA

VIŠIĆI/ČAPLJINA - najveći malonogometni turnir u Bosni i Hercegovini

FUTSAL

Mostar SG osvojio Futsal Kup Bosne i Hercegovine!

FUTSAL

Juniori FC Mostar SG osvojili titulu prvaka BiH u futsalu!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori