MAROKO

Zašto Hakimi uvijek prvo trči majci nakon utakmice?

NIJE IMALA LAK ŽIVOT

Marokanski reprezentativac Achraf Hakimi nakon svake utakmice trči majci Saidi u zagrljaj. S majkom je vrlo blizak, a njihova životna priča nije bila nimalo laka. Zbog toga nogometaš danas sve što radi - radi za majku i obitelj.

Saida i njen muž Hasan su u svojim ranim dvadesetima iz Maroka doputovali u Španiju u potrazi za boljim životom. Njihov sin Achraf rođen je u toj zemlji, a roditelji su radili sve da mu omoguće normalno djetinjstvo.

"Mama je bila čistačica, a otac ulični prodavač. Dolazim iz skromne obitelji koja je teško zarađivala za život", rekao je jednom prilikom nogometaš.

"Nogomet je bio moj san i oni su često žrtvovali želje druge djece zbog mene. Sad ja igram za njih. Bilo smo vrlo siromašni, a ja se sad borim za njih", dodao je. Achraf ima još sestru Widad i brata Nabila.

Inače, Hakimi je u braku s 12 godina starijom Hibom Abouk, za koju su strani mediji pisali da je "najljepša glumica na svijetu".

Par ima dvojicu sinova, a nogometaš je postao otac sa samo 22 godine. Njegova je supruga španskoo-tuniska glumica, koja ima i libijske korijene, a popularnost je stekla zbog glavne uloge u televizijskoj seriji El Principe.

VEZANE VIJESTI

LEGENDA

Vaha preuzima reprezentaciju koja je na SP-u prošla grupu?

MAROKO

SELEKTOR MAROKA: Hvala Halilhodžiću, ovo je njegov tim!

QATAR

Hrvatska osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru!

QATAR 2022

Francuska savladala Maroko i osigurala finale sa Argentinom!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori