QATAR 2022

POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA: Hrvatska ili Argentina?!

LUKA MODRIĆ ILI LIONEL MESSI?

Fudbalske reprezentacije ArgentineHrvatske danas će se u prvom polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru boriti za mjesto u finalu.

Argentina je na putu do polufinala upisala jedan poraz, i to onaj senzacionalni od Saudijske Arabije (1:2) na otvaranju takmičenja u grupi “C“. Potom su prolaz u nokaut fazu osigurali pobjedama protiv Meksika (2:0) i Poljske (2:0).

U osmini finala Messi i saigrači su savladali Australiju rezultatom 2:1 te uspješno prošli još jednu prepreku. Četvrtfinale je donijelo klasik svjetskog fudbala između Argentine i Nizozemske. Nakon sjajnih 120 minuta, koji su okončani rezultatom 2:2, Argentinci su slavili nakon penala i plasirali se u polufinale. Tako je Messi stigao na svega dva koraka od jedinog pehara koji mu nedostaje u karijeri, a to je onaj namijenjen svjetskim šampionima.

S druge strane Hrvatska je u Katar stigla kao vicešampion svijeta sa prethodnog Mundijala u Rusiji i malo ko je očekivao da može ponoviti sličan rezultat. No, "Vatreni" predvođeni fenomenalnim Modrićem ponovo su došli nadomak finala. U grupi “F“ Hrvatska je remizirala sa Marokom (0:0) i Belgijom (0:0) te savladala Kanadu (4:1), što je bilo dovoljno za ulazak u osminu finala.

Tamo ih je čekao Japan, koji je pobjedama u grupi nad Njemačkom i Španijom stigao među 16 najboljih selekcija svijeta. I u osmini finala su Japanci pokazali da su odlična reprezentacija, no nakon 120 minuta i rezultata 1:1, poslije boljih izvođenja penala slavili su Hrvati. Uoči četvrtfinala u kojem je rival Hrvatske bio Brazil mnogi su je unaprijed otpisali, ali su izabranici Zlatka Dalića još jednom potvrdili da su vrhunska reprezentacija koja spada u sami svjetski vrh. Poslije 90 minuta rezultat je glasio 0:0; a onda je Brazil poveo u u prvom produžetku. Izgledalo je da je tu kraj priče “vatrenih“ u Kataru, ali je Bruno Petković u 117. minuti izjednačio i odveo utakmicu do penala. Hrvatska je još jednom bila uspješnija u izvođenju jedanaesteraca te zasluženo stigla do novog polufinala na Svjetskom prvenstvu.

U drugom polufinalu u srijedu na stadionu Al Bajt s početkom u 20 sati sastat će se Francuska i Maroko.

VEZANE VIJESTI

HRVATSKA

HNS DONIO ODLUKU: Poljud suspendovan za domaće utakmice!

BH. JUNIORKE

Selektor Jevtić objavio spisak juniorki za kvalifikacije!

HRVATSKA

Brutalna poruka u Zagrebu za Livaju poslije poraza od Lokomotive!

HRVATSKA DRUGA LIGA

OVAKVE ORANICE NEMA U BIH: Nemoguć teren u Hrvatskoj!

VEZNJAK DINAMA

OGLASIO SE SUČIĆ: Hrvatska je moja domovina!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori