KVALIFIKACIJE ZA EP

TEŽAK ISPIT: Može li mlada selekcija BiH ubilježiti prvu pobjedu?!

ZMAJIĆI IGRAJU PROTIV ITALIJE

Naša mlada fudbalska reprezentacija danas (17.30 sati) na zeničkom Bilinom polju protiv vršnjaka iz Italije igra kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

 - Atmosfera u ekipi je dobra - rekao je selektor BiH U-21 Slobodan Starčević i dodao:

- Vidim jedan mir, posvećenost, slušanje od strane igrača u iščekivanju, sigurno, jedne od većih utakmica u našim karijerama, kako mene kao trenera, tako i njih kao igrača.

Italijanski selektor mlade reprezentacije Paolo Nikolato (Nicolato) iskazao je respekt prema našem timu, koji vidi kao ozbiljnu, agresivnu i potentnu ekipu..

- Znamo da imamo svoj kvalitet. Mi ćemo taj kvalitet pokušati staviti u prvi plan. A to je, prije svega, jedna kompaktnost i agresivnost kada nemamo loptu, odnosno jednostavnost kada je osvojimo. Jer, tom, velikom talentu Italije možemo samo i odgovoriti kao tim. Ako bismo se mi, sada, “vagali“ pojedinačno - to bi sve išlo na njihovu stranu. Međutim, smatram da je naš tim malo duže zajedno i da smo imali više zajedničkih utakmica. Ono što smo radili u martu, junu i, sada, u septembru, sigurno je dovelo do toga da smo timski sigurno bolji nego što smo bili ranije - analizira Starčević, koji nije zadovoljan startom kvalifikacije.

- Ne možemo biti zadovoljni s osvojena dva boda iz utakmica sa Crnom Gorom (2:2), Irskom (0:2) i Švedskom (1:1). Mislim da smo zaslužili više kroz igre koje smo pružali. U te tri utakmice nisam zadovoljan kako smo se ponašali, prije svega taktički na „mirnim, odnosno standard situacijama“ protiv Iraca. Možda bi u toj utakmici bili prezadovoljni sa bodom, jer se tako odvijalo – ističe selektor u razgovoru za Avaz. 

Napominje da je meč protiv Švedske pokazala da protiv kvalitetnih ekipa možemo odigrati dobro.

- Pokazali smo da možemo ne samo da trpimo, nego i da kroz posjed lopte ugrozimo protivnika, kako smo i radili. Na toj atmosferi i rezultatu iz te utakmice, radili smo i pripremu za duel s Italijom - zaključio je Starčević.

VEZANE VIJESTI

PROMJENE

KRAJ AGONIJE: Starčević više nije selektor mlade reprezentacije BiH!

MAKEDONIJA

Novi poraz mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine!

MAKEDONIJA

Starčević: Igrači na pripremama pokazuje ozbiljnost i kvalitet!

ITALIJA

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Poraz mlade selekcije BiH od Italije!

KVALIFIKACIJE ZA EP

MLADI 'ZMAJEVI' NA GRBAVICI: Mogu li svladati Luksemburg?

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori