OBJASNILI

UEFA IZDALA SAOPŠTENJE: Zašto nema VAR-a u kvalifikacijama za SP!?

KROVNA KUĆA EVROPSKOG FUDBALA

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija za SP 2022. vidjeli smo nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka.

Mnogima smeta što nema VAR tehnologije u utakmicama kvalifikacija, a UEFA je sada objasnila zašto je to tako.

"UEFA je 2019. godine predložila FIFA-i upotrebu VAR tehnologije u kvalifikacijama za SP. Međutim, utjecaj pandemije koronavirusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFA-u da odgodi primjenu VAR-a u grupnoj fazi Europske lige, kao i da povuče prijedlog za korištenje VAR-a u evropskim kvalifikacijma.

"VAR se nije koristio niti u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA-e", navodi se u saopštenju.

VEZANE VIJESTI

BEČ

Delegacija NS/FS BiH boravila na 46. UEFA kongresu u Beču

UEFA