ZENIČKI KLUB

Oštro saopštenje Čelika: Slijedi li tužba za N/FSBiH!?

NEMA KRAJA SUKOBU ČELIKA I N/FSBiH

NK Čelik nezadovoljan je odnosom N/FSBiH prema Bilinom polju i tim povodom objavio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

"Stadion Bilino polje je licencirani stadion u skladu sa UEFA standardima i zahtjevima za odigravanje međunarodnih fudbalskih utakmica i vječni dom Čelika. S obzirom na činjenicu da naš klub nastupa na najboljem i najmodernijem stadionu u Bosni i Hercegovini, Čelik se o stadionu brine kao dobri domaćin. Do sada je klub, zajedno sa svojim rukovodstvom uvijek izlazio u susret FS BiH i našoj reprezentaciji, te stadion uredan, čist i ispravan predavali na korištenje Savezu.

Nakon utakmice Lige nacija između BiH i Holandije, odigrane 11. oktobra i odluke FS BiH da se utakmica reprezentacije više neće igrati na stadionu Bilino polje, čak ni mjesec dana poslije, Savez nije preduzeo nikakve aktivnosti da stadion vrati u stanje u kakvom je bio prije odigravanja utakmice. Zbog toga je rukovodstvo kluba uputilo dopis FS BiH i zatražilo vraćanje stadiona u stanje u kojem je predan.

Nekoliko dana poslije, brending sa stadiona je uklonjen, a stadion ostavljen u katastrofalnom stanju. Smatramo da ovakav način ophođenja prema imovini našeg kluba ne priliči krovnoj kući bh. fudbala, posebno zato što je Čelik izmještao radne zadatke, treninge i utakmice kako bi pomogao reprezentaciji.

Podsjećamo javnost, da je FS BiH besplatno koristio stadion, a to pravo stekao je potpisom ugovora sa gradom Zenicom. U skladu sa tim ugovorom, FS BiH ima obavezu plaćanja režijskih troškova (struja, voda, korištenje reflektora..) u mjesecima kada bilo koja bh. selekcija koristi stadion Bilino polje. Od 2016. kada je potpisan ugovor, FS BiH nije izvršavao svoju obavezu plaćanja troškova korištenja vode, što je direktno dovelo do povećanja duga koje Čelik ima prema J.P. Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Zenica.

Takođe, Savez nije izvršio svoju obavezu plaćanja električne energije za mjesec septembar i oktobar 2020..

Zenički Čelik preduzeće sve pravno dozvoljene radnje, kako bi svoj dom sačuvao od ovakvih načina uništavanja i naš hram sačuvao za buduće generacije."

 

VEZANE VIJESTI

PRIJETNJE IFRANU PELJTI

KAKVI SMO MI LJUDI? Peljto zbog prijetnji više neće suditi!

LIGA NACIJA

Dolaze milioni u Savez BiH, poznati iznosi za učešće u Ligi nacija A!

BiH

Koji sportski klubovi su najveći porezni dužnici u Federaciji BiH?

ZENICA

VELIKO POJAČANJE: Avdija Vršajević potpisao za Čelik iz Zenice!

ZAVRŠEN JESENJI DIO

Ko je najveće iznenađenje, a ko razočarenje u Premijer ligi BiH?

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori