1. KOLO

Borac demolirao Mladost; Sloboda i Radnik remizirali u Tuzli!

M:TEL PREMIJER LIGA BiH

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su danas na otvaranju Premijer lige BiH u fudbalu Mladost iz Doboj-Kaknja sa 6:0, dok su u drugom meču Sloboda i Radnik remizirali.

Kako se i očekivalo, nespremna Mladost, koja je zbog pandemije koronavirusa propustila tri sedmice ljetnih priprema, nije mogla gotovo ništa da pruži na Gradskom stadionu, te je Borac to iskoristio i ubjedljivom pobjedom otvorio novu sezonu, prenosi sport dc.

Već u devetoj minuti Borac je poveo sa 1:0 nakon što je Marko Jovanović povukao loptu i onda topovski je smjestio iza leđa Semira Bukvića. Nije dugo trebalo Borcu da udupla prednost. Ljetno pojačanje, Jovo Lukić, je izbacio 1 na 1 sa golmanom Stojana Vranješa, a ovaj je lako pogodio gol Bukvića za uduplanje vodstva.

3:0 je bilo u 33. minutu utakmice nakon što je Vladan Danilović iskoristio nepažnju Semira Bukvića i probao sa četrdesetak metara, a lopta se od prečke i Semira Bukvića odbila u mrežu.

Pred sami odlazak na odmor Borac i po četvrti put pogađa mrežu nejake Mladosti, a strijelac je ovaj put bio Almedin Ziljkić.

U drugom poluvremenu nešto mirnija igra. Mladost je čak imala i odličnu priliku u 70. minuti, ali nisu uspjeli postići pogodak, pa je preko Gorana Zakarića uslijedila kazna. Krilni fudbaler Borca je u 74. i 84. minutu pogađao za 5:0 i 6:0, te postavio konačan rezultat.

usret Slobode i Radnika zbog dobro poznatih razloga odigrao se pred praznim tribinama, a rezultat je na kraju glasio 1:1. Početak susreta obilježila je ne baš zanimljiva fudbalska predstava u kojoj su fubdaleri Slobode imali blagu incijativu na terenu. U samoj završnici prvog dijela Đurić je asistirao za Mahira Karića, koji postiže pogodak za 0:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor. 

U 62. minuti kada je Amar Beganović je uputio centaršut, a lopta je završila iza leđa iskusnog Dalibora Kozića.  Do kraja susreta nije bilo rezultatskih promjena pa je utkmica okončana miroljubivim rezultatom 1:1.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

DERBI U MOSTARU

BEZ POBJEDNIKA: Velež i Borac podijelili bodove u derbiju kola!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori