PRIPREME

Dva pogotka Handžića za pobjedu Sarajeva protiv ekipe GOŠK-a

GENERALNA PROBA

FK Sarajevo danas je ostvario pobjedu u posljednjoj utakmici u sklopu priprema za sezonu 2020/21. protiv ekipe Goška iz Gabele, a konačan rezultat bio je 2:1. Oba gola za FK Sarajevo je postigao Haris Handžić.

Fudbalski klub Sarajevo je započeo utakmicu u sljedećem sastavu: Kovačević, Hodžić, Šerbečić, Dupovac, Salčin, Oremuš, Miličević, Mustedanagić, Jukić, Tatar, Velkoski.

Bordo klub odlično započinje utakmicu i odmah u prvoj minuti smo vidjeli dvije prilike, udarac Ivana Jukića koji odlazi preko gola i greška odbrane Goška koju ne koristi Krste Velkoski.

U 10. minuti golu Goška odlično prijeti Tatar, šut sa otprilike trideset metara odlazi pored gola. U 18. minuti, prva prilika za Gošk. Nakon prekršaja Hodžića na lijevoj strani, šut Šivšića odlazi preko gola. U 30. minuti najbolja šansa za Sarajevo u prvom poluvremenu.

Mustedanagić krade loptu na centru, Oremuš pronalazi Jukića koji izlazi oči u oči sa golmanom Goška, ali slabo šutira. Iako je Sarajevo imalo terensku inicijativu, u 44. minuti Gošk postiže pogodak. Odličnu dugu loptu Šivšića koristi bivši igrač bordo ekipe, Deni Simeunović i šalje loptu iza leđa Kovačevića za 0:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Odmah na početku drugog poluvremena odlična prilika za Sarajevo, Mustedanagić iz dobre situacije šutira pored gola. U 55. minuti ponovo dobar šut Mustedanagića. Lopta je okrznula prečku i završila preko gola Goška.

U 59. minuti Gošk prijeti prvi i jedini put u drugom poluvremenu. Brzu kontru ipak nije uspio iskoristiti Simeunović. U 64. minuti dobra prilika za Sarajevo. Odličnu loptu šalje Tatar, ali Pidro slabo šutira u golmana Goška.

U istoj minuti, Sarajevo postiže izjednačujući pogodak. Selmir Pidro centrira odlično iz kornera, a Haris Handžić glavom posprema loptu u mrežu. Nakon malo mirnijeg perioda, u 84. minuti bordo ekipa dolazi do vodstva. Haris Handžić se odlično snalazi u šesnaestercu, te drugi put na današnjoj utakmici fantastičnim šutem iskosa matira golmana Goška.

Posljednju priliku na utakmici je imao Benjamin Tatar, njegov odličan šut završava na prečki gola Goška.

Šampione Bosne i Hercegovine sljedećeg vikenda očekuje utakmica prvog kola Premijer lige protiv FK Krupa.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori