KENAN ALIKADIĆ

ODLIČAN POTEZ MINISTRA: Stipendija za sve uspješne sportiste

MINISTARSTVO KULTURE I SPORTA KS

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo donijelo je Pravilnik o kategorizaciji sportista prema ostvarenim rezultatima.

Pravilnikom se sportisti sa stalnim prebivalištem na teritoriji KS razvrstavaju prema ostvarenim sportskim rezultatima i, u zavisnosti od kategorije, stiču pravo na određene naknade.

„Ono što je najbitnije jeste činjenica da smo konačno regulisali pitanje stipendiranja mladih vrhunskih sportista sa prostora našeg kantona. Prema odredbama pravilnika, svaki dobitnik medalje propisane pravilnikom, od kadeta do 18 godine, stiče pravo na stipendiju. Period stipendiranja iznosi 12 mjeseci, dok je će iznos same naknade za svaku godinu biti definisan odlukom ministra“, kazao je resorni ministar Kenan Alikadić.

Stipendiranje prema novom pravilniku će početi u septembru, a novac za ove namjene je već obezbijeđen u budžetu KS.

„Nažalost, ovo pitanje do sada nije bilo sistemski regulisano, zbog čega naši najuspješniji sportisti nisu mogli računati na pomoć iz budžeta. Obzirom da godinama radim sa mladim ljudima, dobro znam koliko truda ulažu u postizanje vrhunskih rezultata i smatram da taj trud treba biti adekvatno nagrađen. Obaveza Vlade KS jeste da podrži naše sportiste i da svakom mladom čovjeku da šansu da se razvija, napreduje i da predstavlja naš kanton na takmičenjima na najbolji mogući način. Pravilnik predstavlja jedno važno i kvalitetno rješenje u tom pogledu“, ističe Alikadić.

Kako bi mogli ostvariti pogodnosti propisane pravilnikom, Ministarstvo poziva sve dobitnike sportskih priznanja da se jave putem zvanične e-mail adrese [email protected] i da elektronskim putem dostave potvrdu o ostvarenim rezultatima.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori