OBAVLJENA PROZIVKA

FK Velež obavio prozivku igrača, Dudić najavio kvalitetna pojačanja

PRIPREME ZA SEZONU

FK Velež iz Mostara počeo je danas sa pripremama za narednu sezonu, nakon što je trener Feđa Dudić obavio prozivku igrača.

Na prozivci su se pojavili: Adnan Bobić, Muharem Ćivić, Harun Jelovac, Denis Zvonić, Dino Hasanović, Samir Radovac, Mehmed Ćosić, Obren Cvijanović, Edo Vehabović, Melvin Osmić, Dario Ferreyra, Nermin Alagić, Brandao, Seid Behram, Slaviša Bogdanović, Omar Pršeš, Kenan Zvizdić, Faris Aličić, Berin Čatić, Faruk Bihorac, Dževad Sijamija, Samir Zeljković i Said Bozalija.

Prvi trening priprema odrađen je na pomoćnom terenu, jer je glavni bio previše natopljen kišom. Nakon prozivke igrača medijima se obratio Feđa Dudić i otkrio kako će teći pripreme.

"Danas smo startali. Planiramo ostati u Mostaru do 8. jula, a onda se selimo na Kupres gdje ćemo biti deset dana, a onda povratak u Mostar i treniranje do prve utakmice. Nadamo se da će to potvrditi Takmičarska komisija da liga starta 1. avgusta i da definitivno znamo kada krećemo".

"Što se tiče pripremnih utakmica dogovorili smo tri pripremne utakmice. 1. jula igramo sa Željezničarom u Sarajevu, 5. jula u Gabeli s GOŠK-om i 10. jula sa Tuzla Cityjem na Kupresu. To su fiksirani datumi i imamo načelan dogovor sa ekipom Mladosti, Širokim Brijegom i vidjet ćemo Posušje ili Bosna Visoko. Te datume nećemo da fiksiramo jer se možemo s nekim od ovih premijerligaša sastati u početnim fazama PL i naknadno ćemo to odrediti".

"Nadamo se da više neće biti komplikacija sa ovom situacijom. Bilo je teško gledati kako drugi igraju, vraća se i publika u komšiluku, a mi ne igramo. Drago mi je što smo se barem vratili i nadam se da sezona neće biti upitna i da ćemo se vratiti da radimo ono što najbolje znamo. Vidite i ljudi su došli danas jer su se poželjeli Veleža i fudbala", rekao je Dudić, koji je potom objasnio situaciju oko odlazaka iz kluba i dovođenja novih pojačanja.

"Fajić je definitivno napustio klub i želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Što se tiče Maneva situacija je još otvorena. On se nalazi još u Mostaru i čim se nalazi tu znači da postoji nada da se vrati. Vidjet ćemo još šta će biti tu. Odlaskom Fajića nedostaje nam napadač i sigurno da ćemo tražiti kvalitetnu zamjenu. Moj stav je da ili ćemo dovesti igrače koji su pojačanja ili nećemo dovoditi nikoga. Eventualno tu mogu doći mladi i perspektivni igrači koji će donijeti klubu neke dobitke u budućnosti".

VEZANE VIJESTI

SVIRAN OFSAJD

SUDIJA PODIGAO ZASTAVICU: Je li Velež oštećen za čist pogodak?

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTAR

Nova pjesma Red Armyja: Zastave progutala je noć, kako ćemo vas zvati?

MOSTARSKI DERBI

KO ĆE SLAVITI U MOSTARU? Danas veliki mostarski derbi!

DERBI U MOSTARU

BEZ POBJEDNIKA: Velež i Borac podijelili bodove u derbiju kola!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori