MLADI TRENER

Dudić: Individualni treninzi su najveća zabluda u fudbalu

DUDIĆ GOVORIO ZA VELEŽ TV

Jedan od najboljih trenera u BiH, Veležov Feđa Dudić govorio je za službenu televiziju kluba o koronavirusu i treniranju u ovoj pandemiji, ali i platama koje su smanjene igračima.

Dudić se nada da će se ovo sve uskoro okončati.

“Nadam se da će ovo što brže stati i da ovo poboljšanje bude i u smislu treninga. Trebat će nam najmanje tri sedmice da bi se normalno vratili u stanje u kojem smo bili prije svega. Nezahvalno je, jer se nikada nismo našli u ovoj situaciji. Pitanje je kako su igrači radili kod kuće i sigurno da neće biti na nivou kao prije. Nije ista ova pauza i ona između dvije sezone, kada se znaju tačni datumi”, rekao je Dudić, pa potom komentarisao treninge igrača:

“Ovo je sigurno specifična situacija i nadam se da ćemo uspješno izaći iz njega. Svakodnevno sam u kontaktu sa igračima i Upravom. Vidimo se ponekad na stadionu, igrači šalju kakve su treninge obavili. U početku smo mislili 10-15 dana, ali se sve odužilo. Ono što igrači šalju, mislim da se pridržavaju plana, ali moramo ih mi vidjeti i reći sa sigurnošću. Individualni treninzi su najveća zabluda, u fudbalu se kolektivni treninzi mnogo razlikuju. Možete se nekako poboljšati, ali napredovati ne možete individualnim treninzima”.

Pohvalio je fudbalere koji su pristali na smanjenje plate od 50%.

“Moram reći da je pokazana solidarnost od strane igrača i stručnog štaba. Svi su prepoznali u kakvoj se situaciji nalazi klub, kao i ostatak svijeta. Momci su bez pogovora pristali i potpisali da im se za mjesec mart umanji plata 50% i moram naglasiti koliko je to u ovom trenutku važno. Igrači se u Europi odriču miliona, ali ovdje u BiH i u Veležu su plate takve da se može normalno živjeti, a kada se odreknete 50% tih primanja onda možete misliti u kakvom ste stanju. Ovo je zaista primjer za pohvalu. Drugi klubovi nisu ništa javno objavili, šute, čekaju, skupljaju se dugovi. To nije rješenje da se ništa ne poduzima, jer svaki mjesec nastaje dug”

 

VEZANE VIJESTI

SRBIJA

FEĐI SE KLANJAJU U SRBIJI: Novi trijumf Radničkog!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

SRBIJA

Dudićev Radnički došao do šeste vezane pobjede

KUP BIH

Nastavlja se kriza Veleža, Široki Brijeg savladao Rođene!

BH. TRENER

MU*A DO PODA: Dudić čestitao Dan nezavisnosti u sred Srbije!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori