POTPREDSJEDNIK FS BIH

Irfan Durić o Petevu: Nakon novogodišnjih praznika znat će se sve!

DA LI ĆE OSTATI PETEV NA KLUPI?

Iako će Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine analizirati izvještaj selektora našeg državnog tima Ivajla Peteva (Ivaylo) 9., 10. ili 11. decembra (sjednica još nije zvanično zakazana), konačnu odluku u vezi sa sudbinom bugarskog stručnjaka na klupi „Zmajeva“ najvjerovatnije ćemo saznati tek nakon novogodišnjih praznika, saznajemo u Fudbalskom savezu RS.

- Iako će jedan Izvršni odbor FSBiH zasjedati sredinom decembra, tek nakon američke turneje i novogodišnjih praznika znat će se sve, odnosno mnogo toga. Do tada neće biti ništa - kazao nam je izvor iz FSRS.

Naša reprezentacija će, podsjetimo, 18. decembra u Los Anđelesu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD.

- Izvršni odbor će donijeti svoj stav nakon analize izvještaja selektora Peteva - rekao je potpredsjednik NSBiH Irfan Durić za „Avaz“ te dodao:

- Teško mi je sada da dajem neki svoj sud, privatno ili službeno. Inače, narednu sjednicu Izvršnog odbora, koja će, sigurno, biti prije odlaska u Ameriku, još nismo ni definirali. A nagovještaja ima.

Ni nakon insistiranja nismo uspjeli saznati Durićevu ocjenu rada selektora Peteva.

- Ne, ne bih ništa prejudicirao. Ne volim to raditi, danas sud može biti ovakav ili onakav, kao i konačna odluka. Kako se donese odluka na Izvršnom odboru, nakon analize materijala, tad ćemo moći razgovarati o svemu... Naravno, razmatrat ćemo izvještaj selektora, ali i sve drugo, odnosno svu problematiku cjelokupnog kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. U našoj raspravi vjerovatno će se izroditi i kvalitetna konačna odluka. A sada da ja nešto individualno (pro)ocjenjujem, mislim da je i malo rano - zaključio je Durić.

VEZANE VIJESTI

FRANKFURT

VIDEO: Komentar direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića!

LIGA NACIJA

PETEV SE HVATA ZA GLAVU: Ostao bez važnog igrača!

DURIĆ SE OGRADIO

OGLASIO SE IRFAN DURIĆ: Bio sam protiv da igramo sa Rusima!

ZENICA

Selektor Petev ekspresno našao zamjenu za Vladana Kovačevića

MOSTAR

PETEV PRELOMIO: Pozvao najboljeg igrača Premijer lige BiH!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori