ADIS JUNUZOVIĆ

Pjanićev prijatelj za španske medije: Barcelona je njegov san!

JUNUZOVIĆ GOVORIO ZA SPORT.ES

Miralem Pjanić je broj jedan tema svih medija vezanih za naredni prelazni rok. 

Katalonski medij Sport.es uradio je intervju sa velikim prijateljom od Miralema Pjanića, Adisom Junuzovićem koji mnogo dobro poznaje Miralama i njegovu karijeru.

Katalonce je zanimalo sve o Miralemu Pjaniću i njegovom mogućem prelasku u Barcelonu.

"Miralem je igrač izvanredne tehnike. Uspijeva da igra brzo, s nekoliko dodira i da loptu pošalje tačno tamo gdje želi jer svojim očima vidi neke puteve koji ostali igrači ne mogu ni da zamišljaju. Uvijek je s podignutom glavom, savršenim dodavanjima i mnogim asistencijama saigračima. Ne treba zaboraviti njegove velike sposobnosti prilikom izvođenja slobodnih udaraca. U Juventusu se zapravo govori da ima svoju 'mattonelu' i da odatle nikada ne promašuje kada šutira premagolu", govori Junuzović za Sport.es i dodaje:

"Pjanić je sjajan profesionalac, nikad nisam vidio tako odlučnu i marljivu osobu poput njega. Miralem je inteligentan dječak, njegovi suigrači i njegovi treneri ga jako vole jer na terenu uvijek daje sve. Gledajte, kako ga prijatelji zovemo, on je primjer koji treba slijediti i, također, iz tog razloga, uspio je dostići najvišu razinu".

Pjanić je sa svojih 30 godina igrao na gotovo svim pozicijama u sredini: gdje mislite da iz njega možete izvući najbolje?

"Dobro ga vidim kao broj 8, ali vrlo je duktivan igrač i vrlo dobro se snalazi u Juventusu kod Maurizija Sarrija. To jasno pokazuje da govorimo o jednom od najboljih veznjaka u cijeloj Evropi".

Nije slučajno što je u Italiji već osvojio sve ...

"Da, u Italiji je Mire prešao dug put i sada je svjestan da može sjesti za stol s najboljim u Evropi. Vođa je bosanskohercegovačke reprezentacije, a u Seriji A je već osvojio sve, demonstrirajući i potvrđujući svoj ogroman talent iz sezone u sezonu. U Rimu je bio otkrivenje i veliki protagonist, ali posebno me se dojmilo što je postigao u Torinu. Sljedeći mu je cilj, jedino što mu nedostaje, osvojiti Ligu prvaka".

Da li vas iznenanađuje to što ga želi Barcelona?

"Nikako. Ne bih vam ovo trebao reći, ali igranje u Bareloni oduvijek je bio Pjaniću san. Ne propušta ni jednu utakmicu Barcelone, jer je potpuno zaljubljen u predivan stil igre i filozofiju kluba. Mire ima razinu igranja u bilo kojem klubu na planeti".

Međutim, priča se da je oduvijek volio Real Madrid ...

"Nije tako. Jedina istina je da je Pjanić kao fudbaler volio Zinedinea Zidanea. Istina je upravo to. Na fudbalskoj razini Mire voli Barcin DNK, u to nema nikakve sumnje".

Kako je Pjanić reagovao na Barcin interes?

"Nije problem, bez obzira što će se dogoditi. Znam da će Miralem biti stopostotni profesionalac tokom cijelog boravka u Juventusu. Danas ne znam hoće li ovog ljeta mijenjati momčad ili ne, kažem vam istinu, ali siguran sam da će dok Pjanić igra za Juve dati sve od sebe da sa Starom damom osvoji bilo koji mogući naslov i nastavi rasti zajedno sa svojim sjajnim saigračima".

Pored naših medija, ovaj intervju su prenijeli i italijanski mediji.

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Miralem Pjanić: Pred nama je životna utakmica!

FRANCUSKA

L'Equipe donosi ekskluzivu: Pjanić se vraća u Evropu!

BH. REPREZENTATIVAC

Sa kojom velikom zvijezdom sin Miralema Pjanića trenira u teretani!?

UEA

NASTAVLJA BRILJIRATI: Nova asistencija Miralema Pjanića!

UAE

Miralem Pjanić objasnio zašto je danas nastupio za klub!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori