KVALIFIKACIJE ZA EP

SJAJAN START BH. JUNIORA: Filip Čuić s dva gola srušio Bugare!

(Foto: nsbih)

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine. Naša "U19" selekcija je sa 2:0 savladala vršnjake Bugarske, a junak trijumfa bio je Filip Čuić koji je postigao dva pogotka.

Izabranici selektora Ivice Barbarića su do vodstva došli u 35. minuti kada je Čuić iskoristio asistenciju Anesa Krdžalića. Mladi napadač Hajduka je nastavio biti noćna mora za protivničke defanzivce, a sjajnu formu je potvrdio u 69. minuti, kada je bio siguran egzekutor najstrožije kazne. Olakšavajuća okolnost bh. timu bilo je isključenje Dima Krasteva u 43. minuti.

U grupi 6 su pored naše selekcije i reprezentacije Bugarska još i Irska i Crna Gora. U plasman u Elitni krug kvalifikacija obezbijedit će dvije vodeće ekipe i najbolja trećeplasirana. Bh. reprezentaciji je za naredni krug potrebna još jedna pobjeda.

Inače, naš tim je igrao u sljedećem sastavu: Šahinović, Jusić, Šukilović (Trako 57'), Cvjetinović, Kapetanović, Mehmedović (Kulašin 69'), Grgić (Sučić 46'), Krdžalić, Sakota (Bristrić 70'), Kahvić, Čuić (Buljubašić 81').

VEZANE VIJESTI

SPLIT

Mladi reprezentativac BiH zabio u trijumfu Hajduka

LUKSEMBURG

Čamber: Idemo i protiv Nizozemske po tri boda!

BUGARSKA

Navijači BiH plaču za njim a on već dobio otkaz u Bugarskoj

BUGARSKA

Bivši selektor BiH osvojio trofej u Bugarskoj!

ZENICA

David Čamber u stilu van Bastena probio golmana Slovenije!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori