CIES ISTRAŽIVANJE

CIES objavio novo istraživanje: Dinamo Zagreb bolji od Reala i Barcelone

NOGOMETNE AKADEMIJE

Nogometni institut CIES objavio je listu najboljih nogometnih akademija za 2021. godinu.

Kriterij je da su trenirali najviše igrača koji igraju u jednoj od 31 prvoj ligi pod patronatom UEFA-e. Prema definiciji UEFA-e, trenažni klubovi su oni u kojima su nogometaši igrali najmanje tri godine u dobi od 15 do 21 godine. Uključena je i sezona tijekom koje su igrači proslavili 15. i 21. rođendan.

Osim ovog kriterija CIES je uveo na ovo istraživanje i 'Indeks treninga', pokazatelj koji važe između broja treniranih igrača prema sportskoj razini klubova poslodavca (kroz koeficijent na temelju rezultata domaćih liga i međunarodnih klupskih natjecanja), njihovu stopu zaposlenosti (tijekom prošle godine), kao i njihovu dob (što mlađi, to bolji). Vrh jedne i druge ljestvice drži Ajax koji po prvom kriteriju broji 81 igrača, a po 'indeksu treninga' 102.3.

Po prvom kriteriju drugo mjesto pripada Šahtaru iz Donjecka, a treće mjesto dijele Sporting, Dinamo Kijev i zagrebački Dinamo. Prati ih Partizan na četvrtom mjestu koji je jedini klub uz Modre u top 10 na ovoj listi. Iza njih su klubovi poput Real Madrida, Barcelone, Benfice, Arsenala, PSG-a, Porta,…

U top 20 škola nogometa iz regije ulaze još Crvena zvezda i Vojvodina, a oni su ispred Hajduka koji se nalazi na 19. mjestu koje dijeli s nizozemskim PSV-om.

Najviši indeks treninga kada se uzmu u obzir samo nogometaši Liga petice zabilježen je za Real Madrid, ispred Barcelone i PSG-a. Ajax, Sporting i Anderlecht najbolje su rangirane momčadi izvan velike Liga petice.

Prema definiciji UEFA-e, trenažni klubovi su oni u kojima su nogometaši igrali najmanje tri godine u dobi od 15 do 21 godine. Uključena je i sezona tijekom koje su igrači proslavili 15. i 21. rođendan.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC

Sučić o izboru reprezentacije: Kao mali, upališ TV i srce zaigra!

GRČKA

Bivši mladi reprezentativac BiH zabio autogol i izbacio Dinamo

HRVATSKA

Petar Sučić odlučio da zaigra za Hrvatsku!

ZAGREB

Sergej Jakirović s Dinamom izbacio Betis!

ŠPANIJA

Jakirović nakon velike pobjede: Ušli smo u historiju

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori