PREMIJER LIGA BIH

Mostar u centru pažnje: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi 14. kola

14. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Danas su u m:tel Premijer ligi BiH na programu tri susreta, a derbi u Mostaru od 17.00 sati igraju Zrinjski i Sarajevo.

Zrinjski je trenutni lider s 30 bodova, čak devet više u odnosu na Sarajevo, koje se nalazi na trećem mjestu.

"Plemićima" je pripao prvi ovosezonski duel s bordo timom, koji su dobili na Koševu s 0:2, a i danas će biti favoriti, iako njihov trener Sergej Jakirović smatra da su šanse podjednake.

-  Sastaju se dva najtrofejnija kluba u zadnjih dvadesetak godina. Dolazi nam iznimno neugodan protivnik kojeg nismo zadnjih pet utakmica ovdje pobijedili (ja sam bio samo jednu, 1:1 na proljeće). Puno smo uspješniji bili na Koševu, barem u mom mandatu. Po formi smo mi vjerojatno favoriti, ali u derbijima su šanse 50-50 - kazao je Jakirović.

Sarajevo će, s druge strane, imati veliki motiv, s obzirom da sutra proslavlja 75. rođendan i svojim navijačima želi pokloniti pobjedu. Njoj se nada i Goran Sablić.

- Sutra nas očekuje derbi s najefikasnijom i ovom trenutku možda najboljom ekipom u Premijer ligi. Idemo dole uvjereni da možemo pružiti svoju najbolju utakmicu i naravno uzeti bodove. Znamo da neće biti lako jer je momčad Zrinjskog jako efikasna s jako visokim intenzitetom i ne daje puno predaha i nekakvih vremenskih perioda za vrijeme utakmice da protivnik dođe sebi. Imamo neke dvije varijante taktičke za fazu napada i odbrane. Vjerujem da smo se dobro pripremili i da ćemo sutra pružiti dobru utakmicu s nadamo da ćemo se vratiti zadovoljni kući - rekao je Sablić.

Sarajevo i Zrinjski do sada su odigrali 61 utakmicu. Skor je na strani bordo tima, koji je upisao 26 pobjeda, dok je mostarski klub slavio u 16 navrata. 

Od 13.00 sati bit će odigrana dva meča. Leotar će ugostiti Slobodu, dok oslabljeni Velež bez nekoliko prvotimaca gostuje Rudar Prijedoru, piše avaz.ba.

VEZANE VIJESTI

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori