FS BIH

Razvojni tim UEFA-e održao radionice za strategiju razvoja fudbala u BiH

ODRŽAN UEFA GROW SEMINAR

U prethodna tri dana NS/FS BiH je imao izuzetnu čast da bude domaćin UEFA razvojnom timu (UEFA Grow Project Team), koji je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održao radionice u vezi sa UEFA projektom pod nazivom „UEFA Grow - Football Federations of the future“.

Strategija razvoja nogometa/fudbala obuhvatila je sve ključne tačke i stubove na kojima počiva jedna sportska organizacija. Teme koje su izazvale posebnu pažnju su bile: kvalitetno upravljanje i ljudski resursi, grassroots program i učešće u istom, razvojni put talenata i nacionalne selekcije, takmičenje i klubovi učesnici, infrastruktura i stadioni, imidž i brend, marketing i komunikacije, te prihodi i finansije.

Bilo je zadovoljstvo učestvovati u radu sa elitnim predstavnicima UEFA za određene oblasti, a u radionicama su učestvovali i predstavnici klubova m:tel Premijer lige BiH.

Sve teme, a naročito ona koja se tiče ženskog fudbala, protekle su u aktivnom učešću predstavnica SFK 2000 Sarajevo, koje su na taj način radu dale poseban pečat. Ovim putem se zahvaljujemo i svim drugim klubovima koji su učestvovali u radu, a posebnu zahvalnost dugujemo predstavnicima FK Sarajevo, FK Zeljezničar i FK Sloboda.

Nakon ovih radionica, te online sastanaka koji će se kontinuirano nastaviti do kraja ove godine, UEFA razvojni tim će dostaviti prijedlog Strategije razvoja nogometa/fudbala u BIH za period od 2022. do 2026. godine.

VEZANE VIJESTI

FS RS

IDEJA POSTOJI: Ponovo se aktivira reprezentacija RS-a?!

DURIĆ SE OGRADIO

OGLASIO SE IRFAN DURIĆ: Bio sam protiv da igramo sa Rusima!

SARAJEVO

Horde zla pred zgradom FSBiH okačile parolu posvećenu Izetu Naniću

ODGOVOR IZ BUŽIMA

Bužimljani će platiti kaznu Sarajeva zbog parole o Izetu Naniću

PREDSJEDNIK FS

Vico Zeljković uputio poruku bh. klubovima pred europske nastupe

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori