BOKS

Iron Puki se bori za svjetsku IBO Intercontinentalnu titulu

NAJBOLJI BH. BOKSER

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, zvanično je dobio priliku IBO federacije da se bori za svjetsku Intercontinentalnu titulu u kruzer kategoriji, a protivnik će mu biti Finac Samuli Karkkainen.

Puhalo je posljednju borbu imao u maju kada je u Sarajevu nokautirao mađarskog boksera Zoltana Seru, što mu je bila 20. pobjeda u karijeri u kojoj je zabilježio samo jedan poraz. Karkkainen u karijeri također ima samo jedan poraz te 14 pobjeda. Trenutno je u nizu od četiri uzastopna trijumfa, a posljednji je ostvario u augustu

. „Finac ima kontra gard, odnosno ljevak je. Moj tim i ja smo ga dobro izanalizirali te smatramo da imamo dobru priliku za trijumf ukoliko odradimo adekvatne pripreme. One će u velikoj mjeri ovisiti od podrške države, ali i od konačnog mjesta održavanja borbe“, rekao je Puki. Bh. borac je motiviraniji i željniji borbe više nego ikad u svojoj karijeri.

„Planiramo čim prije krenuti s pripremama koje će trajati osam sedmica. Sastojat će se od šest mikrociklusa. Dva mikrociklusa su bazične pripreme, tri su takmičarsko-situacioni period i jedan akumulacioni-regeneracijski period. Pripreme planiram raditi u hotelu Monti na Igmanu, potom Rijeci, Zagrebu i završni dio u Sarajevu“, poručio je bh. borac.

Puhalo se priprema sa svojim timom „Iron Puki Boxing“ na čelu s trenerom Ivanom Filipovićem.

„Odradio sam cijeli tranzicijski program između borbi isključivo po programu mog trenera Ivana i već sada sam u odličnoj formi te jedva čekam da krene kamp s pripremama. Nadam se da ću dobiti podršku države za odgovarajuće pripreme jer one su ipak jedan od najvažniji faktora u ovoj priči“, istakao je Iron Puki.

U narednim danima bit će poznata tačna lokacija i datum održavanja borbe za Interkontinentalnog svjetskog bokserskog prvaka.

VEZANE VIJESTI

K1 BOX

Amar Alić u Linzu protiv Arlind Hazeraja boksa svoj drugi meč u karijeri!

TURSKA

Edin Višća sa Trabzonom postao prvak Turske!

BH. BOKSER

Ministar Samir Avdić ugostio IBO prvaka Evrope Iron Pukija

ŠVEDSKA

Pogledajte kako su Ahmedhodžić i Nalić proslavili titulu prvaka

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori