SUPERLIGA

SUPERLIGA: Bogati klubovi i dalje ne odustaju od nogometne Superlige

SLJEDEĆE GODINE SUD ODLUČUJE

Organizatori nogometne Superlige, čiji je koncept propao pod pritiskom mnogih institucija i javnosti, još nisu odustali u želji za pokretanjem tog natjecanja, javlja njemačka novinska agencija dpa.

Njemačke novine Frankfurter Allgemeine Zeitung pišu o promjenama u sustavu natjecanja Superlige kao alternativi UEFA Ligi prvaka s 20 najboljih klubova i mogućeg drugog natjecanja s dodatnih 20 klubova, od kojih bi svi nastavili igrati u svojim državnim prvenstvima.

Njemački novinari su navodno imali uvid u dokument koji otkriva neka nova pravila i istodobno kritizira postojeća natjecanja pod pokroviteljstvom asocijacije UEFA.

Kao osnivači i zagovornici Superlige ostali su, po tome, samo Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji pozivaju na promjene koncepta natjecanja koje više ne bi bilo zatvoreno za većinu klubova. U dokumentu se također ističe kritika UEFA-e zbog postojećeg sustava Lige prvaka, a sam dokument prvenstveno je usmjeren na Europsku komisiju i Europski parlament.

Europski sud pravde sljedeće će godine odlučiti može li UEFA biti jedina koja ima monopol na europska klupska natjecanja, a u nekoliko prethodnih slučajeva sud je presudio u korist različitih natjecanja, poglavito u košarci, piše dpa.

Zagovornici Superlige uvjereni su da u Ligi prvaka nema dovoljno kvalitetnih utakmica, da najbolji igrači ne igraju međusobno dovoljno često te da su najjače utakmice na rasporedu prekasno u sezoni. Optužuju UEFA-u da ne pobuđuje ​​dovoljno interesa kod mlađih generacija, što posljedično dovodi i do manjeg broja gledatelja, prenosi Hina.

Izvorni plan Superlige s klubovima u zatvorenom klupskom natjecanju propao je u travnju nakon prosvjeda navijača, ligaških natjecanja, saveza i brojnih vlada diljem Europe.

VEZANE VIJESTI

ZMAJEVI

EKSKLUZIVNO: UEFA Zmajeve šalje na EURO 2024 u Njemačku!

UEFA

Čeferin: Nema ništa sporno u prijateljskom meču Srbije i Rusije

UEFA

Boban pismom šokirao UEFA-u

ELITNE SUDIJE

NAJBOLJI BH. SUDIJA: Peljto ostao u elitnoj kategoriji sudija!

PRESUDA U KORIST SUPER LIGA

OGLASILA SE I UEFA: Super liga nije odobrena i potvrđena!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori