PRESS

DŽEKINA PORUKA: Najsretniji bih bio da Smajo ponovo postigne dva gola!

KAPITEN FUDBALSKE REPREZENTACIJE BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra kvalifikacijski meč u gostima protiv Ukrajine. Danas u popodnevnim satima održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali, kapiten Edin Džeko i selektor Ivaylo Petev. 

- Sigurno da poslije pobjede u Kazahstanu i šanse su nam za 2. poziciju bolje, ali ove posljednje tri utakmice će biti ključne, gdje igramo sa dva direktna konkurenta sa Ukrajinom i Finskom. Sutrašnja utakmica je do sada najbitnija - rekao je Džeko, koji je poručio da se ne zamara propuštenim prilikama protiv Kazahstana.

- Ne razmišljam o tome. Ima utakmica u kojima bude više šansi, utakmica u kojem bude i manje. Najbitnije je kako odigra ekipa i kakav rezultat ostvari. Ja bih najsretniji bio da Smajo (Smail Prevljak op.a) opet zabije dva i da dobijemo 2:0 - poručio je Džeko koji je u više navrata isticao da mu je fudbalski idol bio Andriy Shevchenko, doskorašnji selektor Ukrajine.

- Istina, ali dugo godina ga nisam vidio. Mislio sam da ćemo se u ovim utakmicama vidjeti i za mene je bilo iznenađenje da nije bio selektor Ukrajine. Ne znam šta se tačno desilo između njega i saveza. Sada imaju dobrog trenera i u Finskoj su pokazali zbog čega su od starta kvalifikacija bili favorit za to 2. mjesto. Ne bih izdvajao neke igrače, znam ih skoro sve dobro, igraju u dobrim klubovima i mislim da su u Finskoj pokazali individualni kvalitet i da su dosta čvrsta ekipa - rekao je kapiten "Zmajeva", a onda otkrio šta je najveća snaga naše reprezentacije:

- Zajedništvo. Mislim da smo mi ekipa kojoj sada trenutno fali dosta bitnih igrača, ali smo pokazali u Kazahstanu da bez obzira što nam fali dosta igrača, ova ekipa ima kvaliteta. Mislim da nam je zajedništvo najveća prednost i za sutrašnju utakmicu. Ako nismo zajedno i ako gledamo samo individualno, onda nećemo daleko dogurati. Ako se budemo držali kao u Kazahstanu onda imamo šansi - završio je Džeko.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

TURSKA

Džeko postigao 20. gol ove sezone

TURSKA

Fenerbahče istrajao: Strane sudije u VAR sobi na derbi utakmicama!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori