RADOVI U BUŽIMU

NK Vitez Bužim počeo sa uređenjem prostorija i svlačionica (FOTO)

FOTO: CKBUZIM.BA

Ovih dana nakon uređenja vanjskog izgleda zgrade, izvode se radovi na uređenju prostorija, svlačionica i mokrih čvorova NK Vitez iz Bužima, koje su do sada bile jako neuslovne za rad jednog od najstarijih sportskih kolektiva općine Bužim.

Sredinom 2019. godine zajedno sa Bosnian Kingdom Sarajevo Općinski načelnik Mersudin Nanić pokrenuo inicijativu i ideju da se osmisli i uradi novi dizajn plakate Slobodarskih dana viteškog grada Bužima sa logom 505. viteške brigade i logom malonogometnog turnira Izet Nanić, što je na zadovoljstvo sviju to uspješno i odrađeno od strane dizajnera Harisa Stambilića.

Nakon toga ulazi se u zajedničku kampanju štampanja urađenog loga na majice i prodaju istih sa logom 505. viteške brigade i logom malonogometnog turnira. Plan je bio da svi prihodi od prodaje majica finansiraju projekat produženja tribina i kupovine 506 stolica na malonogometnom igralištu ispred Osnovne škole Bužim, gdje se održava najmasovniji, najkvalitetniji i najorganizovanji turnir, koji se igra u čast rahmetli legendarnog komadanta, brigadnog generala, narodnog heroja Izeta Nanića i svih boraca-šehida 505. viteške bužimske brigade, koji su položili svoje živote za odbarnu jedine domovine BiH.

Broj stolica bi simbolizirao 506 šehida koji su dali ono najvrijednije za jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu, život. Nakon završetka zajedničke kampanje prodaje majica sredstva u iznosu od 6.000,00 KM doznačena su NK “Vitez” Bužim, kako bi ista mogli utrošiti za navedenu namjenu. NK „Vitez“ odmah je krenuo u realizaciju zacrtanog plana i idje.

Prvo što je urađeno je idejno rješenje tribine koje je plaćeno 300,00 KM iz doznačenih sredstava, te je nakon toga nadležnim upućen zahtjev u kojem je tražena saglasnost za izgradnju tribine uz Malonogometno igralište. Nedugo zatim stigao je odgovor da nisu u mogućnosti udovoljiti zahtjevu iz razloga što bi ovakva aktivnost ugrozila školsko dvorište i normalno odvijanje nastavnog procesa.

Zbog nemogućnosti utroška ostalih sredstava za navedenu namjenu počelo se sa uređenjem prostorija NK „Vitez“ i adaptacije mokrih čvorova. Naime, kao što je poznato NK „Vitez“ se trenutno takmiči u Drugoj federalnoj ligi (grupa zapad) i trenutno u klubu trenira preko 100 igrača raspoređenih u četiri selekcije, od kojih su tri takmičarske i prijeka je potreba da se navedeno i uradi, piše ckbuzim.ba.

VEZANE VIJESTI

BUŽIM

Završen 27. Malonogometni turnir 'Izet Nanić' u Bužimu!

BUŽIM

U Bužimu održan Memorijalni turnir veterana u velikom fudbalu!

BUŽIM

U Bužimu otvoren malonogometni memorijalni turnir 'Izet Nanić'

BUŽIM

U Bužimu se 'šminka' stadion za najbolji futsal turnir u BiH!

BUŽIM

Za malonogometni turnir 'Izet Nanić' nagradni fond 8.000 KM

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori