SAOPŠTENJE

IVAN BEUS ODGOVORIO VELEŽU: Nećete me pokolebati!

OGLASIO SE IVAN BEUS NA PROZIVKE VELEŽA

Fudbalski savez BiH izdao je saopštenje koje Vam prenosimo u cijelosti.

- Nakon jučer i danas iznesenih neistina u medijima koje je prvo iznio član Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić, a onda u službenom priopćenju i FK Velež, kojima se neutemeljeno i neistinito iznose optužbe na račun prvog potpredsjednika NS/FS BiH Ivana Beusa, objavljujemo reagiranje gospodina Beusa:

- Demantirati da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine. Naime, pravilnici NS/FS BiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinske komisije koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost. Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave FK Velež mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe. Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija. Bez želje da demantiram nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaći da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati. Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz. U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih organa, izjavio je Beus.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

SAOPŠTENJE

SAOPŠTENJE SARAJEVA: Idemo u bitku za spas bh. fudbala!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori