VJEČITI DERBI

DANAS SE IGRA 144. VJEČITI DERBI: Ko će biti uspješniji?

UTAKMICA POČINJE U 20:30 H

U okviru desetog kola Premijer lige BiH večeras na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20.30 sati sastaće se FK Sarajevo i FK Željezničar.

Bit će to 144. sarajevski vječiti gradski derbi.

Goran Sablić, šef struke Sarajeva, istakao je da su svi igrači spremni za veliki derbi sa Željezničarom.

"To je posebna utakmica, gradski derbi sa Željezničarom. Svi su igrači na dispoziciji. Ozračje u momčadi je dobro i spremno čekamo sutrašnji susret", kazao je Sablić.

Osvrnuo se i na lošije rezultate "bordo" tima na domaćem terenu nego u gostima ove sezone. Potvrda tome je i trijumf Leotara na Koševu u posljednjem kolu Premijer lige BiH.

"Nakon utakmice s Leotarom pričali smo, nije nam bila najugodnija situacija, kada uzmete otvaranje sezone i naš uspjeh kada je u pitanju domaći tren. S druge strane, uspješniji smo na gostovanju nego u prethodnoj sezoni. Svakako želimo i imamo ogromnu motivaciju da to promijenimo. Imamo kvalitet u momčadi, iz tjedna u tjedan dobijam više resursa od igrača i bolji feedback i očekujem da će sutra momčad biti bolja i agresivnija. Mislim da je vrijeme da pokaže potencijal koji ima", optimista je Sablić.

Dodao je da svaka utakmica nosi tri boda, iako su svjesni da sarajevski derbi nosi sa sobom posebnu draž.

"Respektiramo i momčad Željezničara kao i ostale ekipe. Međutim, za nas je najbitnije da pokažemo više odlučnosti i vjere u sebe. Sve ono što radimo na treningu i da pokažemo pola na terenu vjerujem da bi bilo dovoljno za pobjedu", rekao je šef stručnog štaba Sarajeva.

Trener FK Željezničar, Tomislav Ivković je rekao:

“Velika utakmica, ovo je serija većih utakmica koje smo imali do sada. Najveći derbi u Bosni i Hercegovini. Očekujem da nastavimo s borbenošću, sa velikim karakterom koji smo pokazali do danas, kao i u svakoj utakmici nastojat ćemo pobijediti. Igramo protiv ozbiljnog protivnika, koji ima jako dobre individualce, ne treba ih spominjati, koji rješavaju utakmice baš na individualnom kvalitetu. Veselimo se i sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu”, poručio je Ivković.

Dodaje kako je Željezničar isti od prvog dana priprema, te kako su u klubu u kontekstu novih igrača nije ništa promijenilo, osim igrača iz Hrvatske, Zdunića i Crnčevića, koji su na posudbi.

“U Sarajevu otkad su počele pripreme mislim da je došlo najmanje desetak igrača. Oni imaju probleme što se tiče registracije, to je ekipa koja ima dvije kompletne momčadi, ako ne i više. Oni imaju problem kako ubaciti tu momčad ili kako se organizirati da naprave momčad sa najkvalitetnijim mogućim igračima. Mi imamo neku prednost, što imamo standardnost da imao kompaktnost, da igra manje više ista ekipa, i da se u svakoj utakmici sve bolje znaju", poručio je Ivković, te dodao:

"Derbi kao derbi je nepredvidiv. U derbijima je pobjeđivala i ona momčad koja je bila lošije plasirana. Tako da stanje ne tablici ne govori ništa. Možda smo u ovom trenutku podjednaki, s tim da u ovakvim utakmicama se nikad ne zna.”

Željezničar i Sarajevo su do sada odigrali 143. takmičarske utakmice, a u srijedu će igrati 124. prvenstveni derbi. Do sada je "Željo" upisao 36 prvenstvenih pobjeda, Sarajevo 35, a 49 utakmica završeno je neriješeno. Gol razlika je na strani "bordo" tima, 139:136.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori