INTERVJU ZA N1

Pogledajte šta kaže član IO NSBiH o kupovini mjesta u reprezentaciji

MILORAD SOFRENIĆ

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milorad Sofrenić povodom 26 rođendana ove fudbalske organizacije gostovao je na N1 televiziji.

Sofrenić je upitan i o aferi koju je otkrila N1 televizija i prepisci gdje jedan menadžer kupuje svom klijentu mjesto u reprezentaciji.

“Nisam upoznat sa pokretanjem istrage, ali generalno mislim da je vrijeme kada je ta medijska informacija ili kamnpanja bila u lošem trenutku. Mi smo tada imali bitnu utakmicu protiv Kazahstana, a tada se pojavljuju te informacije i dezinformacije, ja bih prije rekao dezinformacije. Vi znate da se da se poruka može namjestiti. Po meni je pogrešan koncept ako skrivate imena učesnika, a ne eksploatišete i proslijedite to onim organima koji to mogu riješiti.”, rekao je Sofrenić, a potom dodao:

“Svi igrači koji su u reprezentaciji imaju svoje menadžere. I sada je sve do savjesti i časnosti selektora, od najmlađih kategorija. Mi nemamo saznanja te vrste. Moguće da menadžeri pokušavaju na razne načine doći do mjesta u timu. Mi imamo probleme i sa roditeljima koji tako pokušavaju.”

Bivši reprezentativac BiH Elvir Bolić je govoreći za N1 televiziju otkrio da su se za njegovo vrijeme selektoru slale ceduljice sa imenima igrača koji se moraju naći nacionalnom timu.

“Ne mogu da pričam o tom vremenu od prije 20 godina, ali znam koliko sam ja upućen u zadnjem madatu da sam često i vrlo užem krugu sa igračima i sa stručnim štabu. Ta vrsta nije bila ni u priči aktuelna, a ne da se desilo.”

Komentarisao je Sofrenić i objave na Twitteru nekadašnjeg reprezentativca Asmira Begovića u kojima je predsjednika Fudbalskog saveza Vicu Zeljkovića, selektora Ivayla Peteva, ali i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima koji rade u korist menadžera.

“To nije nivo ličnosti poput Asmira Begovića. Po meni veći bi kredibiltet imaoda sa tim istupima nije išao u javnost. Ukoliko ima informacije trebao se obratiti određenim organima. Ja nisam za to da se prezentuje na taj način”. zaključio je Sofrenić.

KOMPLETAN INTERVJU POGLEDAJTE OVDJE.

VEZANE VIJESTI

FS RS

IDEJA POSTOJI: Ponovo se aktivira reprezentacija RS-a?!

DURIĆ SE OGRADIO

OGLASIO SE IRFAN DURIĆ: Bio sam protiv da igramo sa Rusima!

SARAJEVO

Horde zla pred zgradom FSBiH okačile parolu posvećenu Izetu Naniću

ODGOVOR IZ BUŽIMA

Bužimljani će platiti kaznu Sarajeva zbog parole o Izetu Naniću

PREDSJEDNIK FS

Vico Zeljković uputio poruku bh. klubovima pred europske nastupe

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori