ZANIMLJIV MEČ

TUZLA MOŽE I SA IGRAČEM MANJE: Musemićeve trupe pokorile Bijeljinu

SJAJNA FORMA TUZLAKA

Tuzla City je s igračem manje u Bijeljini večeras uspio da savlada ekipu Radnika sa 1:3 u okviru 8. kola, a ključni faktor u ovom trijumfu bila je katastrofalna partija golmana domaćih Azura Aljkanovića.

Mladi čuvar mreže Radnika ranije je imao jako dobrih partija na golu Radnika, ali večeras nije bila njegova noć i direktni je krivac za sva tri pogotka Tuzla Cityja. Dobro je sve počelo za Bijeljince, pošto su u 19. minuti došli do vodstva, a na asistenciju Đorđa Pantelića pogodio je Faruk Gogić.

Gosti iz Tuzle su ekspresno izjednačili, a Elvis Mehanović je u 22. minuti nakon loše reakcije golmana Aljkanovića pogodio za 1:1. Upravo je strijelac izjednačujućeg gola za Tuzla City dobio isključenje, pošto je u 34. minuti dobio drugi žuti karton.

Drugo poluvrijeme počelo je velikim i silovitim pritiskom Radnika, koji je prijetio preko Pantelića i Bojana Markovića, ali Nevres Fejzić je uspio zaustaviti njihove pokušaje. U 61. minuti je još jednu veliku šansu je imao Pantelić, ali je s pet metara poslao loptu preko gola. I onda je stigla kazna, Tuzla City je iz prvog napada u drugom poluvremenu došla do gola i preokreta s igračem manje. Petar Mišić je šutirao iskosa, a lopta je prošla kroz ruke Aljkanoviću.

Mladi golman nije imao svoju noć, a pogriješio je i kod trećeg gola kada je promašio loptu nakon centaršuta. Iskoristio je to Mirzad Mehanović koji je rutinski zakucao za 3:1. 

VEZANE VIJESTI

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

KONJIC

Tuzla i Igman gurnuli Želju na predznanje mjesto!

AFRIKA

Emilio Nsue izbačen iz reprezentacije zbog krađe!?

KUP NACIJA

Bivši igrač Tuzla Cityja proglašen najboljim strijelcem Afričkog kupa nacija

1/8 FINALA

Velež bio na koljenima, a onda se ukazao Haskić

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori