RESTORAN EZZA

Pogledajte kako izgleda restoran Edina Džeke u Dubrovniku (FOTO)

LUKSUZNI RESTORAN U DUBROVNIKU

Restoran Ezza na Pločama u vlasništvu nogometaša Inter Milana i kapitena nogometne reprezentacije BiH, Edina Džeka, nakon mjeseci truda i pripreme, sinoć je otvorio svoja vrata.

Džeko je Ezzu otvorio s partnerom i prijateljem Arminom Hadžićem, chefom i ugostiteljem koji je prije nekoliko godina proširio svoj sarajevski biznis i ispod loze na Pločama otvorio street wok bar Snogu. Ezza je otvoren na mjestu gdje je nekad poslovao japanski restoran Takenoko, a vijest o Džekovom novom poslovnom pothvatu proširila se gradom prije nekoliko mjeseci.

- Dubrovnik je mjesto gdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i gdje ljetujem sa svojom porodicom. Ovdje sam želio otvoriti restoran drugačiji od ostalih, za sve one koji vole Dubrovnik jednako kao i ja. Usput, imao sam sreću da upoznam Armina Hadžića, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema izuzetnoj gastronomiji. Nakon mjeseci napornog rada i predanosti kako bi sve bilo savršeno, EZZA Steak & Cocktail Bar je zaživio. S ponosom objavljujemo da ćemo biti otvoreni svaki dan od 19 sati do ponoći. Ovo nije samo restoran, ovo je naš način da vas usrećimo- poručio je Džeko na svom FB profilu.

Ezza ima menu koncentriran na vrhunske cutove mesa, pripremljene na različite načine, što je zapravo ono što je u gastro ponudi Grada itekako nedostajalo. Ovaj svojevrsni steak house naoružan visokom estetikom i koktelima novo je mjesto za sve željne mesnih specijaliteta, a tek u mjesecima pred nama vidjet ćemo je li to ono što su Dubrovčani dugo čekali. Kako sad stvari stoje, za rezervaciju se treba potruditi.

Njegov partner Armin Hadžić i njegova lijepa supruga, manekenka Sarah Čerkez zajedno su s Džekom u cijelom projektu, a voditeljica restorana trebala bi biti upravo Sarah. Nakon Sarajevo Film Festivala gdje je zablistala na crvenom ćilimu, Sarah na Instagramu ne propušta objave novog restorana Ezza, ali i intimne trenutke koje u Dubrovniku provodi s obitelji.

Prije nekoliko godina obitelj je postala veća za kćerkicu Nimru, a pao je i prvi poslovni potez-otvorenje street wok bara Snogu. Iako oboje rade na sve strane, Dubrovnik im je postao baza posebno nakon što im se u dubrovačkoj bolnici rodila kćer.

Armin Hodžić je strastveni foodie ali i izučeni chef koji je prošao brojne restorane i kuharske škole kako bi bolje baratao ugostiteljskim biznisom kojim se bavi, pa će tako i Edinu Džeku biti desna ruka u novom hit mjestu za steakove i koktele.

VEZANE VIJESTI

TURSKA

Džeko postigao 20. gol ove sezone

TURSKA

Fenerbahče istrajao: Strane sudije u VAR sobi na derbi utakmicama!

KONFERENCIJSKA LIGA

Grci od UEFA-e traže kaznu za Džeku zbog njegove provokacije!

TURSKA

Pogledajte 19. gol Edina Džeke u turskoj Super ligi!

TURSKA

EKSKLUZIVNO: Džeko napušta Tursku, već ima novi klub?

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori