ŽELJO NEZADOVOLJAN

OŠTAR ODGOVOR ŽELJEZNIČARA: Odluka nije u korist fudbala

ŽELJO IZRAZIO NEZADOVOLJSTVO

Nakon današnje odluke NS/FS BIH o završetku BH Telecom Premijer lige, FK Željezničar želi da izrazi svoj jasan stav i nezadovoljstvo donesenim odlukama.

Uprkos svim naporima koje smo učinili i davanju konkretnih rješenja, u skladu s razvojem situacije povodom virusa COVID-19 u našoj državi, smatramo da donesena odluka nije u korist fudbala i sporta u cjelini te da će imati značajne posljedice po fudbal u BIH. Naša želja, i ranije izrečeni stav, o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH je bio jasan – najtrofejniji bh. klub želio je nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje, te da tako na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, kao i o mjestima koja vode u niži rang.

Uprkos ukidanju vanrednog stanja u cijeloj državi, pokretanja svih drugih sfera života, ovom odlukom je zadat ozbiljan udarac fudbalu u BIH. Nažalost, mi nismo krenuli putem skoro svih evropskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja. Ne želimo da mislimo da su na ovakvu odluku uticale neke stvari i interesi mimo sporta.

Kao legalisti moramo prihvatiti odluku NS/FS BIH, ali smo dužni zbog naših navijača, naših prijatelja, naših sponzora još jednom da kažemo – odluku apsolutno ne podržavamo, stoji u saopštenju FK Željezničar.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori