KONFERENCIJSKA LIGA

Velež i Borac večeras nastavljaju evropski put u Konferencijskoj ligi

VEČERAS PRVE UTAKMICE 2. PRETKOLA

Fudbaleri mostarskog Veleža večeras u Sarajevu igraju najveću poslijeratnu utakmicu u historiji tog kluba protiv grčkog velikana AEK-a iz Atine, dok će Borac gostovati u Sjevernoj Irskoj kod Linfielda.

Utakmica na Grbavici igra se u 20:30 h, dok meč u Sjevernoj Irskoj počinje u 20:45 h.

U sastavu AEK-a nalaze se dvojica igrača s bh. pasošem, bivši igrač Željezničara Anel Šabanadžović i mladi igrač Vedad Radonja.

Rođeni će u ovom meču imati podršku velikog broja svojih navijača koji su od jutros počeli pristizat u glavni grad BiH.

Trener mostarskog kluba Feđa Dudić rekao je jučer da je ekipa iz Atine odlična, ali da se njegovi igrači neće ponašati "kao da igraju s vanzemaljcima".

- Kada bismo počeli pričati o njima individualno, izgledalo bi da nemamo nikakve šanse. Nećemo se ponašati kao da igramo sa vanzemaljcima, vidjeli smo kako AEK igra. Želimo odigrati dobro, s ciljem da ostanemo neporaženi - izjavio je Dudić.

Strateg Rođenih očekuje ponovo veličanstven ambijent na Grbavici i užarenu atmosferu pred oko 7.000 navijača Veleža. Najavio je otvorenu igru, naglasivši da se ne želi povući pa kasnije zažaliti za propuštenom prilikom.

- Ne sumnjam da će naši navijači biti na najvišem nivou. Mi ćemo igrati otvoreno jer kad god bi naši klubovi imali previše respekta u evropskim takmičenjima, poslije su to zažalili. Izaći ćemo hrabro u ovaj susret i ako damo svoj maksimum, ja ću biti zadovoljan - dodao je Dudić.

Utakmica Velež - AEK će biti odigrana večeras od 20.30 sati na stadionu Grbavica. Ukoliko bi prošli AEK, Rođeni bi u trećem pretkolu igrali protiv boljeg iz duela Elfsborg (Švedska) - Milsami (Moldavija).

Ekipu Borca očekuje duel s ekipom Linfielda iz Sjeverne Irske, a predstavnik BiH već je otputovao u ovu otočku zemlju.

Trener Borca Marko Maksimović očekuje zahtjevan i težak meč protiv ekipe koja dominira u prvenstvu Sjeverne Irske.

- Igramo protiv protivnika koji konstantno igra kvalifikacije za Ligu prvaka. Dominantan je u svom prvenstvu, imaju dobre uvjete i igraju na nacionalnom vrhunskom stadionu. Tipična su ostrvska ekipa koja dobro igra u tranziciji, fizički su mnogo jaki, ali mislim da se u ovom dvomeču imamo čemu nadati - rekao je Maksimović.

Utakmica između Linfielda i Borca bit će odigrana večeras u 20.45 sati u Belfastu. Pobjednik tog dvomeča u trećem pretkolu će igrati protiv boljeg iz duela između Shakhtyor Soligorska (Bjelorusija) i Fole Esch (Luksemburg).

(FENA)

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Navijači Veleža spremaju invaziju: Transparenti po cijeloj Hercegovini!

MOSTAR

Velež će imati jedan od najljepših stadiona, pogledajte prizore!

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori