BEACH SOCCER

Sportski novinari BiH osvojili zlatnu medalju na turniru u Ulcinju! (FOTO)

GENERALNI SPONZOR BH. TIMA JE HAJRO RIZVIĆ

Predstavnici Bosne i Hercegovine osvajači su prvog “Beach soccer” turnira koji je održan u Ulcinju početkom ovog mjeseca.

BiH je nastupila sa dva tima i osvojila je zlatnu i bronzanu medalju.

Fenomenalna organizacija, druženje, dobar fudbal na prelijepim plažama Ulcinja, vrhunska organizacija potvrdili su još jedanput da među sportskim novinarima vlada sjajna atmosfera.

Za našu zemlju su nastupali sportski novinari iz redakcija TVSA, FTV, Radio 8, Radio Miljacka, Fokus.ba, Sportske.ba, Večernjeg lista, Zrinjski TV, Dnevnik.ba, BHFudbal.ba, Al Jazeera Balkans, Sum TV, Sportski žurnal.

Naš tim bio je pijačan Jasminom Hukićem bivšim fudbalerom Slobode, koji je ponio epitet najboljeg strijelca i igrača turnira i pjevačkom zvijezdom i bivšim čuvarom mreže bihaćkog Jedinstva Adnanom Nezirovom, koji je osvojio zlatnu rukavicu.

BiH 1 za koju su nastupali Edin Solak, Dino Hrkić, Matej Damjanović, Emir Đuderija, Edin Ramić i Damir Suton osvojila je treće mjesto. U grupi su upisali pobjedu protiv Kosova i poraz od Crne Gore. U polufinalu su poraženi od BiH 2. U borbi za treće mjesto bili su bolji od Albanije.

BiH 2 je u grupi remizirala sa Albanijom i savladala Sjevernu Makedoniju. U finalu su slavili protiv Crne Gore. Za pobjedničku ekipu igrali su: Adnan Nezirov, Azur Idriz, Mirza Kolar, Edin Borovina, Kenan, Jasmin Hukić, Mirza Kusturica i Adnan Pločo. Ekipe su sa klupe vodili Azra Isić, Emir Delić, Senko Župljanin i Sinan Sinanović.

Nakon turnira najboljima su uručeni pehari i medalje, a turnir je zatvoren velikom zabavom na kojoj su se video linkom obratili legendarni Dejan Savičević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore i Agim Ademi, predsjednik Fudbalskog saveza Kosova.

Sportski novinari BiH i Humane zvijezde uskoro gostuju u Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, a uskoro će i u našoj zemlji biti organizovan spektularni turnir.

Naša delegacija posebno se zahvaljuje firmi Šipca iz Slovenije na čelu sa Hajrom Rizvićem, koji je pomogao putovanje u Ulcinj, kao i domaćinima Gzimu Hajdinagi i Rexadu Skenderu.

VEZANE VIJESTI

PRIJAVE U TOKU

Počele prijave za nogometni kamp 'Zmajevo gnezdo 2022'

SLOVENIJA

DOLAZE VELIKA IMENA: U Ljubljani se održava najveći turnir u regiji

ZMAJEVO GNEZDO

U Sloveniji započeo posljednji ovogodišnji kamp 'Zmajevo gnezdo'

ZMAJEVO GNEZDO

Još dva dana do početka drugog ovogodišnjeg kampa 'Zmajevo gnezdo'

ZMAJEVO GNEZDO 2021

U toku prijave za posljednji ovogodišnji kamp 'Zmajevo gnezdo 2021'

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori