FK SARAJEVO

ČUDAN POTEZ: Škola fudbala Asim Ferhatović Hase prestaje sa radom

GASI SE ŠKOLA FUDBALA

Nakon sastanaka sa trenerima i roditeljima polaznika Škole fudbala “Asim Ferhatović Hase”, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da od mjeseca juna škola prestaje sa radom.
 
Nakon višemjesečne detaljne analize konstatovano je da kvaliteta rada Škole fudbala nije zadovoljavajuća, te da trenažni procesi omladinaca nisu na potrebnom nivou, što se svakako najbolje ogleda u broju priključenih igrača Akademiji i na kraju seniorskom timu u protekloj sezoni, koji je ispod prosjeka.
 
Dodatno, finansijskom analizom poslovanja Škole fudbala ustanovljeno je da škola nije samoodrživ projekat, te da gubici na godišnjem nivou uveliko otežavaju poslovanje kluba u teškoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i svijetu.
 
Kao dio obavljenih analiza i strateškog plana, u proteklim mjesecima održan je niz sastanaka sa Školama fudbala iz Sarajeva u cilju umrežavanja, te ostvarenja partnerskih odnosa u budućnosti.

Roditeljima polaznika Škole fudbala Asim Ferhatović Hase prezentovane su najbolje alternative za nastavak trenažnog procesa dječaka.
 
Naime, sva djeca koja nastave trenažni proces u drugim Školama fudbala bit će pod stalnim i studioznim nadzorom Akademije FK Sarajevo, te će po potrebi biti priključeni selekcijama Akademije.
 
Fudbalski klub Sarajevo na ovaj način prati evropske standarde razvoja mladih igrača kroz podizanje nivoa razvijenosti omladinskog fudbala, te uspostavljanje partnerskih odnosa sa drugim sportskim organizacijama.

Najmlađa selekcija u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo sada je U-12, a od juna zvanični naziv bit će Akademija FK Sarajevo Asim Ferhatović Hase. 

FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje svim dječacima koji su u proteklim godinama nosili bordo dres uz poruku da se nastave truditi i vrijedno raditi na treninzima, te da zauvijek ostaju dio bordo porodice.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori