PREDSJEDNIK FS

ZELJKOVIĆ OFENZIVNO: Ovi stadioni će dobiti nove terene!

(Foto: The Prestige)

Predsjednik NSBiH Vico Zeljković na današnjoj je sjednici Izvršnog odbora upoznao sve članove o sastancima koje je imao tokom boravka u Švicarskoj, a posebno o podršci koju je Savez dobio od UEFA-e i FIFA-e kad je riječ o realizaciji najavljenih projekata.

Nakon izlaganja Zeljkovića, članovi Izvršnog odbora su usvojili odluku kojom se definiše način i dinamika realizacije projekta rekonstrukcije glavnih terena stadiona 12 klubova Premijer lige. Tereni će biti sa hibridnom travom, a u planu je da se u svakoj od naredne četiri godine završe po tri stadiona.

- Ovo je prvi korak u realizaciji projekta od kojeg će najviše koristi imati klubovi i generalno fudbal u BiH, rekao je Zeljković i dodao: 

- Imponuje mi jedinstvo koje se vratilo među članove Izvršnog odbora i sada krećemo još posvećenije u realizaciju zadataka. Nakon usvajanja ove odluke ubrzo ćemo raspisati međunarodni tender za izvođače radova za rekonstrukciju terena svih 12 klubova. Planirano je da se do kraja ove godine izvrši rekonstrukcija tri stadiona i to Tušanj u Tuzli, na kojem igraju dva tima, FK Sloboda i FK Tuzla City, zatim stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru i Gradski stadion u Banja Luci. Ulaganje u infrastrukturu je jedan od naših ključnih projekata i vjerujem da će novi Džeke i Pjanići na njima trenirati i igrati fudbal.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Zeljković: Ovaj poraz ćemo pamtiti kao jedan od najbolnijih

GRBAVICA

Poruka predsjednika Vice Zeljkovića

SARAJEVO

Zeljković: Razmišljamo o skraćivanju WWin lige BiH

RS

Zeljković oslobodio niželigaše iz Rs plaćanja kotizacije

NJEMAČKA

Zvjezdan Misimović se prerušio u svećenika

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori