PORAZ

Futsal reprezentativci BiH kvalifikacije završili porazom od Srbije

(Foto: nsbih)

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Zenici od Srbije sa 1:3 u susretu posljednjeg 6. kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bez obzira na poraz reprezentacija naše zemlje je ranije osigurala prvo mjesto na tabeli i plasman na Evropsko prvenstvo, a iza sebe je ostavila selekcije Srbije, Rumunije i Sjeverne Makedonije.

Bh. tim do prednosti dolazi u 12'. Josip Sesar odlično prolazi po desnoj strani i šalje loptu lijevo za Marina Sesara koji pogađa mrežu za 1:0.

Već u 13' Srbija izjednačuje rezultat preko Stefana Rakića. Gosti u 14' postižu još dva gola, a strijelci su bili Marko Pršić i Miloš Simić.

Drugo poluvrijeme proteklo je bez golova, ali su viđena tri isključenja.

Prvo bh. golman Darko Milanović u 32' zbog prekršaja dobija crveni karton, a minutu poslije sudija iz igre isključuje i reprezentativca Srbije Jovana Lazarevića. U 38' isključen je i drugi golman reprezentacije BiH Stanislav Galić.

Po završetku susreta selektor BiH Ivo Krezo je izjavio:

„Prije svega čestitam reprezentaciji Srbije na zasluženoj pobjedi. Očekivali smo da završimo kvalifikacije bez poraza i nažalost u tome nismo uspjeli. Nismo dobro stajali na početku i protivnik je imao inicijativu. Bez obzira na to prvi smo došli do prednosti, ali je Srbija iskoristila pad koncentracije kod naših igrača i praktično u minuti su postigli tri gola. Drugo poluvrijeme je bilo bolje s naše strane, protivnik nije imao prilika, ali ni mi nismo uspjeli da iskoristimo naše šanse. Žao mi je što smo zbog glupih grešaka dobili dva crvena kartona. Takve stvari nam se ne smiju ponavljati.“

Bosna i Hercegovina-Srbija 1:3 (1:3)

Arena „Husejin Smajlović“ Zenica.

Sudije: Adrian Tschopp (Švajcarska), Valentin Ciuplea (Vels), Alem Bajrović (BiH).

Golovi: 1:0 M. Sesar (11:34), 1:1 Rakić (12:07), 1:2 Pršić (13:52), 1:3 Simić (13:55).

Žuti kartoni: Lazarević (Srbija).

Crveni kartoni: Milanović, Galić (BiH), Lazarević (Srbija).

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Marijo Aladžić, Ibrahim Hršumović, Srđan Ivanković, Josip Bošković, AdnanKalajdžić, Samir Gosto. Selektor: Ivo Krezo.

Srbija: Jakov Vulić, Stefan Rakić, Dragan Tomić, Marko Pršić, Strahinja Petrov, Luka Đorđević, Ninoslav Aleksić, Andrija Stojčevski, Davor Popović, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Miloš Stojković, Lazar Milosavljević, Marko Radovanović. Selektor: Goran Ivančić.

VEZANE VIJESTI

VJERA

Igrač Real Madrida postao musliman zbog lijepe Srbijanke

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Rusija potvrdila utakmicu sa selekcijom Srbije, poznat i datum!

IZVLAČENJE GRUPA

U trenutku izvlačenja Srbije, na ceremoniji se začuo porno zvuk!

SRBIJA

VIDIĆ: Milioni eura se troše na plate selektoru Srbije i stručnom štabu!

DODIK U SRBIJI

Milorad Dodik bodri Srbiju na utakmici protiv Bugarske!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori