PREMIJER LIGA BIH

Olimpik protiv Veleža došao do boda u 94. minuti iz penala

ŠOK ZAVRŠNICA

U okviru 24. kola m:Tel Premijer lige BiH mostarski 'Rođeni' su protiv Olimpika na Koševu odigrali neriješeno 1:1.

Kao što se moglo i pretpostaviti, u prvom poluvremenu smo gledali, tvrdu i borbenu utakmicu, bez puno prilika. Igralo se najviše između dva 16-erca, a defanzivni blokovi obje ekipe bili su na visini zadatka. 

Prvu pravu priliku vidjeli smo tek u 33. minuti kada je Anđušić pokušao lobom savladati golmana Hadžića, ali je Horić pravovremeno reagovao i otklonio opasnost. Na drugoj strani, u dva navrata zaprijetio je Osmanović u 36. i 44. minuti, ali bez opasnosti po gol Bogdanovića. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju izmjenom, u igru je ušao Ovčina umjesto Georgijevića. Odmah na početku Rođeni dolaze do prednosti, i to u 47. minuti. Radovac je šutirao sa 17 metara, golman Hadžić brani, ali na odbijenu loptu odlično reaguje Dario i postiže svoj prvi gol u dresu Veleža.

Nakon toga, Hasanović je šutirao u 51. minuti, ali lopta zamalo odlazi pored gola. Zatim je probao Ovčina u 53. minuti, ali pogađa vanjski dio mreže. Na drugoj strani, probao je Handžić, pravo u Bogdanovića.

U 60. minuti nakon prekida Isić je najviši u skoku, ali Bogdanović na pravom mjestu. Nakon toga, probali su Osmanović i Šišić, ali bez promjene rezultata. U 69. minuti Rođeni rade drugu izmjenu, umjesto Vehabovića u igru je ušao Pršeš, a ubrzo je i Osmić zamijenio Anđušića.

U 82. minuti priliku za igru dobio je Behram, a iz igre je izašao Brandao. Domaćin je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali je odbrana Veleža na sve napade imala odgovor, te je Bogdanović uspio sačuvati svoju mrežu. 

Ipak, u 94. minuti douđen je penal za Olimpik, a siguran je bio Osmanović za konačnih 1:1.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

KUP BIH

Nastavlja se kriza Veleža, Široki Brijeg savladao Rođene!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori