PREDSJEDNIK FS

Vico posjetio gradonačelnika Zenice i najavio povratak Zmajeva

ZELJKOVIĆ I KASUMOVIĆ

Nakon današnjih obaveza u Sarajevu, Predsjednik NS/FS BIH Vico Zeljković, uputio se u Zenicu gdje je obišao „U-21“ selekciju a prije toga posjetio i gradonačelnika Općine Zenica Fuada Kasumovića.

Zajedno sa Izvršnim direktorom administracije Nihadom Hodžićem na sastanku kod Kasumovića, osim protokolarnog upoznavanja, bilo je riječi o budućoj saradnji NS/FS BiH i Gradske uprave Grada Zenica, te o još nekim temama. Predsjednik Zeljković je već ranije najavio ulaganja u infrastrukturne projekte a jadan od najznačajnijih je proširenje Trening kampa NS/FS BiH u Zenici.

Gradonačelnik Fuad Kasumović izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i naglasio tri ključne teme o kojima su razgovarali:

„Jedna je igranje reprezentacije na „Bilinom polju“ u Zenici, druga je proširenje Trening centra i treća tema je bila oko Čelika. Usaglasili smo se oko svega a rekao sam i da je Grad spreman dati „Bilino polje“ za nacionalni stadion reprezentacije BiH. Naravno potrebna su tu i dodatna ulaganja. Naišli smo i na razumijevanje kad je riječ o situaciji u Čeliku i Savez je spreman pomoći.“

Predsjednik Vico Zeljković se zahvalio na gostoprimstvu i u izjavi za medije naveo da su raniji nesporazumi prošlost a današnji razgovori bili veoma konstruktivni. Predsjednik Saveza je potvrdio:

„Stavili smo „zavjesu“ na ono što je bilo. Gledamo na vrijeme koje je ispred nas i usaglasili smo se u kom pravcu treba da idemo. Što se tiče reprezentacije naše opredjeljenje će biti da Zenica bude domaćin svih utakmica, posebno kvalifikacionih, jer sam stadion ispunjava najviše uslova koje traže FIFA/UEFA. Kad je riječ o proširenju Trening centra, postoji konkretan plan, tako da ćemo krenuti u realizaciju i tog projekta. Razmijenili smo i određena razmišljanja oko NK „Čelik“ i Savez će biti na raspolaganju u svim onim segmentima u kojima može pomoći klubu.“

Utakmica koju „A“ selekcija sutra igra protiv Kostarike u Zenici samo je potvrda da se odnosi između NS/FS BiH i Grada Zenica, vraćaju u normalne tokove.

VEZANE VIJESTI

PREDSJEDNIK SAVEZA

Zeljković posjetio igrače: Ogroman motiv da se plasiramo na EURO!

SARAJEVO

NSBIH čestitao Dan nezavisnosti BiH

PARIZ

Zeljković predvodi delegaciju NS BiH u Parizu

PRVI ČOVJEK SAVEZA

VIDEO: Evo šta je Vico Zeljković kazao o Ivaylu Petevu!

PREDSJEDNIK SAVEZA

ZELJKOVIĆ PRIZNAO: Napravili smo grešku sa Ivaylom Petevom!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori