IDEMO ZMAJEVI

PODRŠKA ZA PETEVA: Država i reprezentacija su iznad svega!

ZAJEDNO DO KATARA

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana u Helsinkiju protiv Finske započinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Poslije toga, sedam dana kasnije očekuje nas utakmica trećeg kola protiv Francuske 31. marta na Grbavici, a slobodan termin u drugom kolu iskoristit ćemo da odigramo prijateljsku utakmicu protiv Kostarike u Zenici 27. marta.

Nakon ispadanja u baražu za Evropsko prvenstvo od Sjeverne Irske u oktobru prošle godine i nakon ispadanja u B diviziju Lige nacija stvorila se jako loša atmosfera oko reprezentacije.

Posljednju pobjedu naša reprezentacija upisala je još 18. novembra 2019. godine kada smo u 10. kolu kvalifikacija za EURO u Vaduzu slavili 0:3 protiv Lihtenštajna, a nakon toga vezali smo osam utakmica bez pobjede u 2020. godini. Ne može se Zmajevima osporiti sjajna igra u Firenci gdje smo nesretno odigrali samo 1:1 s Italijom, kao ni meč na Bilinom polju protiv Holandije gdje smo u izmiješanom sastavu uspjeli odigrati 0:0 s jakim protivnikom.

Dušan Bajević tada je napustio klupu reprezentacije, a na mjesto novog selektora došao je bugarski stručnjak Ivaylo Petev koji je u utrci za to mjesto slavio ispred legende naše reprezentacije - Sergeja Barbareza.

Njegov izbor dodatno je pokvario ionako lošu atmosferu oko reprezentacije BiH, ali sada moramo zaboraviti na sve to i krenuti dalje!

Zmajevi kreću na put prema Svjetskom prvenstvu, drugom u historiji, i to u veoma jakoj grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom.

Prva prepreka dolazi već za dva dana, ekipa Finske, koju smo u posljednjem meču razbili u Zenici rezultatom 4:1.

Vrijeme je da svi mi pružimo apsolutnu podršku selektoru, stručnom štabu i Zmajevima u zajedničkom cilju - plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Država i reprezentacija su iznad svega. Budimo ujedinjeni s istim ciljem!

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

ALMATY

Ženska kadetska reprezentacija se plasirala u Ligu A

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori