PSG i LIVERPOOL

Borussia Dortmund i Porto dobili društvo u četvrtfinalu Lige prvaka

PROŠLI FRANCUZI I ENGLEZI

Nakon što su sinoć četvrtfinale Lige prvaka izborili Borussia Dortmund i Porto, isto su večeras učinili PSG i Liverpool.

Poslije 1:4 pobjede na Nou Campu, noć u Parizu nije dobro počela po domaću ekipu. U 19. minuti prva velika prilika za Blaugranu, ali šut Dembelea brani Navas.

Samo nekoliko minuta kasnije, Sergino Dest se našao u dobroj poziciji za šut, ali je uzdrmao prečku gola francuske ekipe.

U 29. minuti pada Icardi u šesnaestercu Barcelone, ali sudija samo odmahuje rukom. Ipak, konsultiran je VAR i dosuđen penal za prvaka Francuske, a siguran realizator bio je Mbappe.

Sreća Parižana nije dugo trajala. Samo pet minuta poslije gola Mbappea, Lionel Messi postiže eurogol za poravnanje na 1:1.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena penal i za Barcelonu i prilika da se potpuno vrate u ovaj dvomeč, ali Keylor Navas zaustavlja šut Messija i psihološka prednost u potpunosti odlazi na stranu domaćih.

Drugo poluvrijeme dosta slabije od prvog. Imala je Barca šanse preko Messija i Trincaa, ali njihovi su šutevi izblokirani, dok je Mbappe zapucao šansu Parižana u 90. minuti, tako da je s ukupnih 5:2 dalje prošao PSG.

U drugom večerašnjem duelu Liverpool je na Puskas Areni (Liverpool nominalni domaćin) slavio s 2:0 protiv Leipziga i s ukupnih 4:0 prošao među osam najboljih u Evropi.

Gledali smo veoma sadržajno prvo poluvrijeme u kojem prvo prijete gosti i to preko Olma u 10. minuti. Liverpool je nakon toga propustio šanse preko Jote, Arnolda  i Salaha, da bi i Leipzig imao šanse preko Kampla i Forsberga.

Diogo Jota imao je još dvije šanse za prvaka Engleske, ali na odmor se otišlo s 0:0.

I u ovom meču drugo poluvrijeme dosta slabije od prvog. Tek u 65. minuti prva prava prilika, a Sorloth je pogodio prečku gola domaćih.

Kazna je stigla samo pet minuta kasnije, a domaće je u vodstvo doveo Salah. Tri minute kasnije, sve je bilo i definitivno gotovo, a za konačnih 2:0 pogodio je Sadio Mane.

Sljedećeg utorka gledat ćemo revanš mečeve Manchester City - Borussia MG (2:0) i Real Madrid - Atalanta (1:0), a u srijedu Bayern - Lazio (4:1) i Chelsea - Atletico Madrid (1:0).

VEZANE VIJESTI

ŠPANIJA

Mbappe je odbio ‘najveću ponudu u historiji fudbala’

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

ŠPANIJA

Marca: Mbappe je potpisao za Real

ŠPANIJA

Bomba' iz Pariza: Mbappe odlazi u Real Madrid!

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori