DA ILI NE?

NEMA VIŠE DILEMA! Ognjen Vranješ otkrio da li se vraća Zmajevima?!

OGNJEN VRANJEŠ ZA 'PROVJERENO'

U Fudbalskom savezu BiH imali su veliku želju da u redove reprezentacije vrate jednog od članove “mundijalske” generacije. Ipak, od toga neće biti ništa.

Ognjen Vranješ odbio je ponudu da se vrati u fudbalsku reprezentaciju BiH, a u ekskluzivnom razgovoru za “provjereno.info” otkriva sve detalje.

“Tačno je da sam već duže vrijeme vodio razgovore sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH. Oni su izrazili želju da ponovo obučem dres reprezentacije. Međutim, definitivno sam stavio tačku na tu priču. Ne želim da se vraćam u fudbalsku reprezentaciju BiH. Nemam ni snage, ni volje da igram nakon svih negativnih stvari koje su dešavale oko mene. Na terenu sam, to znaju svi pravi navijači, uvijek davao sve od sebe. Uvijek sam bio na raspolaganju, dolazio sam i povrijeđen na pripreme, igrao pod bolovima, grizao sam za dres svaku utakmicu i nikada nisam tražio alibi za bilo šta. Ni to nije bilo dovoljno. Uvijek je Ognjen Vranješ bio problem i zato ne želim više da ginem za nekog da bi me poslije toga omalovažavali raznorazni, nebitni, ljudi. Ne želim da se o meni ponovo priča sve najgore. Čovjek jednom mora da podvuče crtu i da kaže kada je dosta. Ja sam svoje rekao na terenu na kojem sam uvijek davao maksimum, pa i dan danas, kažu da sam bio jedan od najpožrtvovanijih igrača u generaciji koja je, da ne zaboravimo, otišla na Svjetsko prvenstvo. Oni kojima to nije bilo dovoljno, mogu samo da kažem, neka im je daleko lijepa kuća i neka bude na njihovu sramotu i takozvanu “ljubav” prema BiH. Zahvalio sam se na pozivu i poželio reprezentaciji i novom selektoru sve najbolje u budućnosti.” , kaže Vranješ koji je tokom karijere reprezentativni dres nosio na 38 utakmica.

Svjestan je, kaže, da se minulih dana podigla velika prašina oko njegovog povratka u reprezentaciju, ali je, ističe, odluku donio mirne glave.

“Niti jedan navijač, niti bilo kakav pritisak javnosti ne može da utiče na mene u bilo kojoj odluci koju donosim u svom životu. Tako je bilo i ovaj put. Ovo je isključivo moja odluka. Jednostavno, ne želim više da me bilo ko omalovažava, nipodaštava moju borbu na terenu i da za bilo kakvu grešku pokazuje prstom na mene kao jedinog krivca. Mogao sam da prihvatim poziv, da gurnem prst u oko svima kojima je Ognjen Vranješ “glavna briga” u životu. Da se ne lažemo, to bi podiglo ogromnu prašinu i bio bi svojevrstan “bum”, ali nisam htio to da uradim. Ne zbog toga što mislim da ne mogu, sa igračke strane da pomognem, itekako mogu, igram u odličnoj formi, ali ne želim da me opet “provlače” po medjima i da se pričaju raznorazne gluposti o meni. “, kaže Vranješ.

Minulih dana, kada se “zatalasala” priča oko njegovog povratka, otkriva da mu se telefon usijao i da su ga brojni prijatelji zvali i slali čestitke uz želju da se obistine najave. Za kako kaže, iskrene i prave navijače reprezetnacije BiH, imao je poruku.

“Jedino mi je žao iskrenih navijača reprezentacije BiH koji me vole i poštuje i koji su priželjkivali moj povratak. To su navijači koji žive u ovoj, našoj, napaćenoj BiH, koji se raduju svakom uspjehu reprezentacije i kojima svaki gol ili pobjeda bar malo skrene misli sa sumorne svakodnevnice. Oni znaju da cijene sve one koji daju svoj maksimum na terenu. Od njih sam uvijek imao podršku i sa mnogima sam ostao u drugarskim odnosima. U proteklih par mjeseci dobio sam na stotine poruka. Znam da su imali veliku želju da me ponovo vide u dresu reprezetancije, ali , ponavljam, dođu vremena kada čovjek jednostavno mora da podvuče crtu preko koje ne želi da pređe. Znam da će da razumiju moju odluku, a u svoje ime želim da im se zahvalim za svu podršku tokom karijere u reprezentativnom dresu i da im poručim da nastave da bodre igrače koji sada nose dres BiH”, kaže Vranješ.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori