INTERVJU

Aldin Kametović: Došao sam u NK Brekovica jer volim izazove

MLADI FUDBALSKI STRUČNJAK

Aldin Kametović je mladi trener sa trenerskom A licencom, koji je u svojoj karijeri trenirao Bosna Union, Olimpik, a prije nekoliko mjeseci stigao je u NK Brekovica, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Zapad.

- Drugi mjesec sam u Brekovici i zaista mogu reći sve najbolje. Od prijema, odnosa sa predsjednikom, direktorom, Upravom, igračima. Iako je mali klub koji se takmiči u trećem rangu bh. fudbala dosta stvari je posloženo tako da bi se i veći klubovi mogli pozavidjeti, govori Kametović za BHFudbal.ba.

Mnoge je iznenadio odabir novog kluba. Zašto baš Brekovica? 

- Ja sam čovjek koji voli izazove. Nisam neko ko voli toplu i udobnu fotelju, već isključivo rad na terenu sa ekipom. Brekovicu sam izabrao prije svega jer je moj veliki prijatelj direktor kluba i najviše zbog njega sam prihvatio poziv. Također, bila mi je potrebna promjena i ovo je ono što sam želio i tražio, a ovaj period u klubu je pokazao da nisam pogriješio.

Kakvi su ciljevi Brekovice u ovoj sezoni? 

- Što se tiče ciljeva nama je prevashodno glavni cilj opstanak u ligi, te da pokažemo da znamo, možemo i hoćemo igrati atraktivno za gol više. Ja sam trener koji preferira napadački fudbal i nema razloga da i Brekovica ne igra tako.

Odigrale ste nekoliko pripremnih utakmica. Jeste li zadovoljni viđenim? 

- Odigrali smo 5 utakmica, imamo omjer od 2 pobjede,1 remi i 2 poraza uz gol razliku 11:9 u našu korist, a posebno se izdvajaju utakmice u Prnjavoru i Novom Travniku gdje smo pokazali određenu kvalitetu. Mogu biti zadovoljan viđenim ali u fudbalu se od prošlosti ne živi, uz to su pripremne utakmice. Vidjet ćemo u prvenstvu kako će to biti, ali ubjeđen sam da ćemo rasti ko ekipa iz treninga u trening iz utakmice u utakmicu. Meni je bitno da je ekipa skupina mladih, karakternih fudbalera koji će siguran sam kroz prvenstvo pokazati svoje kvalitete.

VEZANE VIJESTI

ODIGRANO 18 KOLA

U Premijer ligi BiH osam trenera je ostalo bez posla u jesenjem dijelu!

IZRAEL

Bio u zatvoru, a sada vodi klub koji je senzacija u Ligi prvaka!

TRENER

Ćiro Blažević: Borim se, ali ne ide, ja sam polumrtav čovjek

TRENER

Amir Alagić otvoren: BiH ima jako staru reprezentaciju!

POMOĆNI TRENER

Slaven Musa: Utakmica sa Amerikom dobra provjera za igrače

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori